Share
Intervju: Žarko Kovačević (S.A.R.S.) – “Pisanje pesama nam dođe kao svojevrsna psiho-terapija”

Intervju: Žarko Kovačević (S.A.R.S.) – “Pisanje pesama nam dođe kao svojevrsna psiho-terapija”

Žarko Kovačević, frontmen regionalno popularne grupe S.A.R.S. razgovarao je za naš portal povodom nastupa na OK Festu u Nacionalnom parku Sutjeska.

Nektar OK Fest i ove godine nastavlja svoju misiju najbolje zabave, druženja, provoda i adrenalinskog doživljaja u jednom od najljepših nacionalnih parkova u ovom dijelu Evrope. NP Sutjeska 06/07/08 jula biće epicentar osmjeha, pozitivnih misli i energije posjetilaca iz cijele regije, koji će uz vrhunske izvođače i brojne druge sadržaje i ovoga ljeta biti dio OK avanture.

Šta Vas najviše inspiriše?

Žarko: Zavisi od momenta… bilo da je neka društvena ili ljubavna tematika, koristimo muziku da kanališemo svoje probleme, unutrašnje dileme i sve ostale stvari koje nas nerviraju, pa nam pisanje pesama dođe kao svojevrsna psiho-terapija.

Na što ste najponosniji u dosadašnjim godinama S.A.R.S.-a?

Žarko: Najponosniji sam na to što smo uopšte uspeli da izguramo toliko godina postojanja, imajući u vidu odakle je sve krenulo…

Mislite li da internet danas daje šansu izvodačima koju inače ne bi imali?

Žarko: Internet je jedna sjajna stvar, jer vršljajući po njemu možeš naleteti na razne zanimljive stvari pa i muziku bendova koji nisu mejnstrim, a imaju odličnu muziku. Sa druge strane previše muzičkih izdanja u moru nula i jedinica može otežati pronalaženje manje poznatih bendova, tako da internet ima svoje prednosti i mane…

Kako bi ste opisali trenutno stanje na srpskoj a i regionalnoj alternativnoj sceni?

Žarko: Na muzičkoj sceni Srbije i regiona se uvek nešto kuva, ali mi se čini da slabo koji bend uloži dovoljno energije kako bi isplivao na površinu i došao do brojnije publike.

Dali bi ste izdvojiti neki mladi sastav ili kantautora iz regiona na koga treba obratiti pažnju?

Žarko: Ne znam koja je gornja starosna granica kategorije “mladi”, ali iz Srbije bih izdvojio nekoliko zanimljivih izvođača: Ničim izazvan, Irie FM i Bojanu Vunturišević.

Nakon četiri godine nastupate ponovo na Nektar OK festu u Tjentištu. Pored navedenih nastupa, gdje Vas još možemo gledati?

Žarko: Očekuje nas dosta nastupa po regionu… Srbija, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Bugarska. Pored toga imamo u planu da nastupimo i u Italiji i Švajcarskoj, a trenutno smo u pregovorima i za prvu turneju po Severnoj Americi. Sve predstojeće koncerte možete naći na našem sajtu.

Razgovarao: Aljoša Kremenović      Foto: Zlatan Lipljanac

Leave a Comment