Share
Ivan Jegdić i Meta predstavili singl „Osam dana”

Ivan Jegdić i Meta predstavili singl „Osam dana”

Za nepunih godinu dana, Ivan Jegdić je uspeo da privuče pažnju šire javnosti zahvaljujući uspehu singlova „Bolji čovek” i „Kazaljke”. Svoj koncertni nastup unapredio je na taj način što je oformio prateći bend koji čine njegovi drugari iz bendova Dram i Keni nije mrtav, koji su se savršeno uklopili u Ivanovu estetiku. Njegove nastupe su muzički izdigli na viši nivo.

Ta promena evidentna je u Ivanovim novim pesmama. U novom singlu  „Osam dana” Jegdić je ostvario saradnju sa Metom, mladim i izuzetno traženim producentom. Ta pesma je od svog nastanka veliki koncertni favorit, a publika je horski peva i prepoznaje na svakom Ivanovom nastupu. Koristeći biblijske motive, Ivan je napisao pesmu inspirisanu neostvarenom ljubavlju i patnjom.

„Iako je pesma „Osam dana“ na prvi pogled mračna, ona je zapravo optimistična. Broj „8“ je u Bibliji simbol novog početka i ova pesma upravo o tome govori. Tih „osam dana“ nekad može izgledati kao večnost, međutim doći će taj novi početak ka kome svi jurimo u životu. Meta je odlično isproducirao matricu i tako dao svoj doprinos odličnom zvuku pesme“, objašnjava Ivan.

Ivan sa bendom upravo priprema prvi, veliki solistički koncert zakazan za 6. mart u Centru za obrazovanje i kulturu “Božidarac”.

„Sada imam ceo tim na bini. Posle Novog Sada i Niša, velikog broja nastupa širom Srbije i regiona, došao je red na Beograd. Ovo je moj prvi pravi veliki koncert i desiće se u legendarnoj sali „Božidarac“, 6. marta. Na ovaj način ću zaokružiti ceo jedan ciklus. Tu je nova pesma i to će biti njena koncertna promocija!“, kaže Jegdić.