Share
Ivica objavio novi album „1235”

Ivica objavio novi album „1235”

Novi album Ivice, pod nazivom „1235”, objavljen je 21. novembra ove godine za izdavačku kuću Kontra. Album ima ukupno osam pesama i dostupan je na svim streaming platformama putem linka. (Deezer, Spotify, Apple Music, Google Play…).

Istovremeno sa albumom, objavljen je  i prvi spot za pesmu “Niko kao ti”. Video je režirala i snimala Staša Bukumirović, a glavnu ulogu igrala je primabalerina Narodnog pozorišta u Beogradu Tatjana Tatić. Asistent kamere Dušan Grubin, a montažerka Nataša Pantić. Spot je sniman na pozorišnoj sceni Kulturnog centra Pančeva. Spot možete pogledati ovde:

Autor svoju muziku žanrovski opisuje kao indie, odnosno bližim odrednicama „zvučnih pejzaža” i “sanjive” muzike, a na novom albumu osnovni gitarski izraz obogaćuje elektronskim i produkcijskim manipulacijama zvučnom slikom (muzička produkcija Milan Bjelica), na tragu vodećih imena savremene alternativne scene poput Bon Ivera i Jamesa Blakea.

„Sve pesme na novom albumu nastajale su poslednje dve godine. Iako su snimane u kućnim uslovima na različitim mestima na kojima sam živeo, a uvek se ispostavi da su kuhinje najbolje za snimanje, glavni pečat zvuku dao je moj muzički producent Milan Bjelica. U fazi miksanja izvlačili smo iz melodija, sintova i stihova sve ono što je eterično, sanjivo i pejzažno i od toga kreirali zvuk“, objašnjava Ivica.

U odnosu na svoj prvi album, pačevački autor ističe različit pristup pisanju pesama, odnosno bogatstvo i slojevitost zvuka.

“Svaka pesma ima svoj specifični zvučni prostor. U nekom trenutku ti dosadi sviranje gitare pa pređeš na otkrivanje novog instrumenta. Za mene je to bio sintisajzer. Jedan potpuno nov svet, nova dimenzija u stvaranju pesama“.

Ivica

Ivan Kačavenda nastupa pod pseudonimom Ivica od 2012. godine. 2014. godine izabran je u deset najboljih mladih bendova na prostoru bivše SFRJ na banjalučkom Demofestu. Singlovi Ivice nekoliko puta su zauzimali prvo mesto na nekadašnjoj top-listi Diskomera Radija Studio B. Ovog meseca objavio je album pod nazivom „1235” za izdavačku kuću Kontra. Radi kao nastavnik srpskog jezika i književnosti u osnovnoj školi u Pančevu.

Ivica – 1235 

1. Niko kao ti
2. U redu sam
3. Iza grudi kuca srce
4. Jedna druga treća peta
5. Radim na sebi
6. Nije da sam poseban
7. Uzmi sve briga me
8. Opet taj osećaj

Stream ili download

Izdavač: Kontra
Godina: 2019

Foto: Milica Stefanović