Izložba fotografija i promocija knjige ‘Deca srebrne emulzije’

U utorak 10.aprila u 19 sati u beogradskoj galeriji Prozor, Koče Popovića 9, biće otvorena izložba fotografija “Deca srebrne emulzije” autora Zorana Vujovića Vuje. Vuja će se beogradskoj publici predstaviti serijom fotografija objavljenim u knjizi “Deca srebrne emulzije”. Na fotografijama se nalaze kultni bendovi Novog talasa, kao što su Partibrejkersi, EKV, Električni orgazam, Haustor, Azra, Figure ili Kandinski, ali i ovekovečeni protagonisti i kultne figure tog vremena, pored ostalih, i Pera Ložač, Đole Trip, Dragan Lubarda, Sonja Savić, Džoni Racković, Biljana Trifunović Bezideja, Satan Panonski, Fleka, Tanja Haj, Aleksandra Ilić Aki, Slobodan Nedeljković Žonki. U vreme Novog talasa, Akademije, SKC-a i ludih kućnih žurki, svojim odabirom muzike, vratiće nas Jasna Mark – Akademija Desire. 

Izložbu možete pogledati do 23.aprila, a radno vreme galerije Prozor je od 10 do 22 sata, svakog dana osim nedelje.

“Vuja je barjaktar naše male kulturne revolucije. Godinama unazad mogli ste biti sigurni da ako Vuja nije došao na svirku, onda ta svirka i nije nešto bitno. Ako ga nema na izložbi, izložba je bez veze…i tu nema greške. Vuja ima izraziti instinkt za instant prepoznavanje pomerenih sadržaja…” (Istorija u nastajanju i istorija u nestajanju, Srđan Đile Marković / Deca srebrne emulzije – Monografija Zorana Vujovića Vuje u izdanju Službenog glasnika, 2017)

Zoran Vujović Vuja (Ljubljana, 1962), alias Alhazar Wolf, od 1965. živi u Novom Beogradu. Završio je Školu za dizajn, od 1981. bavi se fotografijom. Na Institutu za novinarstvo završio je školu novinske fotografije kod mentora Tomislava Peterneka. Kao scenski fotograf radio je Union filmu, glumio je u filmu Pejzaži u magli Joce Jovanovića. Bavio se performansom i video artom. Bio je saradnik Vidika, Studenta, NON-a, Pop Rock-a. Od 1991. je snimatelj na TV Strudio B. Filmom Akademija republika osvojio je nagradu novinara na Martovskom festivalu i priznanje Endi Vorhol za kameru i autentičnu atsmoferu na festivalu u Košicama. Snimatelj filmova Olivere Miloš Todorović Fras se širi i S puta u nepoznato, filma Sonje Savić Supernaut superstvarnost i Zona B Radeta Vučića. Snimio je brojne muzičke spotove, kao i koncerte.

Total
0
Shares
Previous Article

Poriv predstavio novi singl i spot “Sagledana”

Next Article

Tribute to Dino Dvornik ove subote u klubu Sax