Share
Izložba grafičkih radova “Kroz mećavu” u NPRS

Izložba grafičkih radova “Kroz mećavu” u NPRS

U ponedjeljak 24. decembra sa početkom u 20.00 časova, u izložbenom salonu NPRS „Živorad Žika Pećarić“, biće upriličena izložba grafičkih radova pod nazivom „Kroz mećavu“, u organizaciji DBD (Društvo banjolučkih dizajnera).

Nakon dvije godine postojanja Dizajneri Banjaluka, od danas Društvo banjalučkih dizajnera, u saradnji sa Narodnim pozorištem Republike Srpske, organizuje svoju prvu izložbu grafičkih radova.

Povodom renoviranja male pozorišne scene “Petar Kočić”, NPRS je u septembru ove godine objavilo konkurs sa nagradnim fondom od 500KM za izbor novog znaka. Znak je morao da sadrži lik Petra Kočića i naziv scene ispisan ćiriličnim pismom. Tokom 3 sedmice, koliko je trajao konkurs, pristiglo je 28 radova, od kojih su 5 ušli u uži izbor.

Sa ciljem promocije lokalne dizajnerske scene, njenih autora i njihovih radova, te u znak zahvalnosti Narodnom pozorištu Republike Srpske za objavljivanje ovakvog konkursa, organizovana je i ova izložba na kojoj će biti prikazani pristigli radovi.

Izložba je postavljena u Narodnom pozorištu RS, a sve radove moći ćete pronaći i u albumu grupe Društvo banjalučkih dizajnera.