Share
Izložba koncertnih rock fotografija Nemanje Đorđevića na Arsenal festu 09

Izložba koncertnih rock fotografija Nemanje Đorđevića na Arsenal festu 09

Postavka rok fotografija velikog formata, autora Nemanje Đorđevića, vizuelno će obogatiti festivalski prostor Arsenala 09 od 19. do 22. juna u Kragujevcu, gde nastupaju Testament, Little Steven, Kurt Vile, Red Fang, Darko Rundek, Vlatko Stefanovski, Partibrejkers, Hladno pivo, Goblini i mnogi drugi.

Đorđević će se publici Arsenala predstaviti sa 20 fotografija, odnosno serijom ličnih i emocionalnih impresija nastalih na koncertima u Srbiji i regionu u poslednjih nekoliko godina.

“Arsenal je neosporno najveći gitarski festival u našoj zemlji, tako da mi je čast što ću svoje radove premijerno predstaviti kragujevačkoj ali i gostujućoj publici. Nije bilo lako napraviti postavku za Arsenal. Odlučio sam da to budu novi radovi koje do sada nisam izlagao. Verujem da će se vrlo lako uklopiti u program i ideju Arsenala za koji, nakon par godina posećivanja, mogu sa pravom da kažem da je festival sa dušom”, kaže Đorđević.

Nemanja Đorđević rođen je 1985. u Vranju, a fotografijom se bavi od 2000. godine. Član je foto kluba FON u Nišu i Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Urednik je muzičkog sajta Balkanrock. Sarađuje sa mnogim dnevnim listovima u Srbiji i regionu. Veliki je zaljubljenik u rock fotografiju i već preko petnaest godina neprestano traga za novim i uzbudljivim kadrovima na nastupima bendova. Učestvovao je na mnogim grupnim izložbama fotografija, a pored toga broji i preko 30 samostalnih postavki. Oficijelni je fotograf raznih kulturnih manifestacija, festivala i koncerata. Dobitnik je više stručnih priznanja. U poslednje vreme privlači ga snimanje video spotova, kao i video produkcija.