Share
Izložba Myllen Nićić u Galeriji Polet – Crtanje između podzemnih redova

Izložba Myllen Nićić u Galeriji Polet – Crtanje između podzemnih redova

U ponedeljak, 15. oktobra od 19h u Galeriji Polet biće otvorena prva samostalna izložba umetnice Milene Nićić pod nazivom “Crtanje između podzemnih redova”. Izložbu će pratiti unplugged koncert muzičara Dingospo DaliRegulatorAstor LajkaVin TristeBesne GlisteMarko Aleksandar Gajic i Sanja Tisma čija je muzika i inspirisala Milenu za “Crtanje između podzemnih redova”.

Doživljavajući CD omote kao jednu „umetničku knjižicu“ koja se svojom vizualizacijom tonova nadovezuje na zvuk, kod Milene se rano izrodila fascinacija ovom simbiozom vizuelnog i auditivnog, kao i sveukupnim grafičkim identitetom raznovrsne muzike, od detaljima protkanog nadrealizma prog rock, stoner rock i black metal albuma do minimalizma shoegaze žanra.

Za potpuni doživljaj publici, pored svake slike nalaziće se tekst pesme koja joj je poslužila kao inspiracija, kao i QR code koji posetioci mogu da skeniraju telefonom i tako puste pesmu sa YouTube-a dok posmatraju ilustracije Milene Nićić.

Izložba će biti otvorena do 24. novembra.

Milena Nićić – Myllen rođena je 1989. godine u francuskom gradu Saint Julien en Gevenois. U srednjoj školi otkriva underground punk i alternativni zvuk, kao i jedinstveni vizuelni doživljaj koji ih prati. 2010. godine upisuje se na grafički dizajn u Beogradu, a već 2012. godine Milena započinje saradnju sa francuskom izdavačkom kućom P.T.P Records kao dizajner i ilustrator. Uz brojne CD omote i plakate koje je radila, tri godine održava uspešnu saradnju sa WinteRock Fest festivalom u Bonvilu (Francuska), stvaranjem upečatljivog dizajnerskog koncepta.

Učestvovala je u kreiranju likovnog identiteta benda „Hostis“, pri čemu je artwork za prvi album ovog sastava, na portalima The Headbanging Moose i BDP Metal proglašen za jedan od najboljih death metal artwork-a u 2016. godini. Od novijih radova sa domaćim muzičkim sastavima, ističu se ilustracija omota za album „Bizant“, beogradskog kantautora Marka Aleksandra Gajića, kao i dizajn omota za drugi album benda „Besne gliste“, oba najavljena za jesen ove godine.

MylleN \ Art