Share
Izložba “Petar Popović: Zaustavljenost-Rok memorabilije”

Izložba “Petar Popović: Zaustavljenost-Rok memorabilije”

U galeriji “Atrijum” Biblioteke grada Beograda u četvrtak, 2. novembra, biće otvorena izložba “Petar Peca Popović: Zaustavljenost – Rok memorabilije”, nakon čega će u Odeljenju umetnosti biblioteke biti organizovan program “Zaustavljenost – Veče Pece Popovića”.

Izložbu će otvoriti Mihajlo Pantić, a u programu u Odeljenju umetnosti učestvovaće, pored Pantića, i Dejan Cukić, Vladimir Pištalo, Nenad Zlatanović, Milan Plećaš, bend “Vreme čuda” i Popović.

Na izložbi će kroz artefakte iz lične Popovićeve arhive biti prikazano 50 godina njegovog bavljenja rokenrolom, kao hroničara zbivanja, svedoka i tumača mnogih događaja u rokenrolu u zemlji i svetu.

Petar Peca Popović, novinar, rok kritičar, publicista i kolumnista “Blica”, autor je knjige “Rokopisi” i sa Mihajlom Pantićem koautor knjige “Biti rokenrol”.

Autor je i više priča i eseja u kultnim rok časopisima “Džuboks” i “Rok”, na prvom muzičkom radiju 101 – programa Radio Beograda i na prvoj alternativnoj televiziji OK kanala.

Ovogodišnji je dobitnik nagrade Fondacije “Tanja Petrović” za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima.

Izložba će biti otvorena do 13. novembra.

tanjug.rs