Share
Izvještaj | Bebè Na Volè u Vintage Industrial Baru (10.10. 2019.)

Izvještaj | Bebè Na Volè u Vintage Industrial Baru (10.10. 2019.)

Bebè Na Volè (pravim imenom Adam Semijalac) definitivno je jedna od najkvalitetnijih i najizuzetnijih live atrakcija muzičke scene izvođača i bendova koji godišnje odrade barem nekoliko zapaženih svirki na potezu od Unske do Savske u Zagrebu. Doveo je sinoć u Savsku 160 u Vintage Industrial Bar  ponovno svoj one-man blues show i doista oduševio pred impozantnim gledateljstvom za jednog čovjeka na bini i relativno užu alternativnu scenu u okruženju.

Korištenjem modernih tehnologija poput loopera, raznih pedala i efekata na pojačalima, Bebè Na Volè redefinira bluzersku samostalnost uz družicu gitaru na pozornici. Sinoćnja Adamova predstava u VIB-u atmosferično varira od psihodeličnog raspoloženja uz Gilmouraste gitarske dionice pa sve do drugih horror polariteta praćenih jezivim repetativnim screamovima. Često smo sinoć imali prilike pomisliti da se na bini nalazi Ry Cooder i Dan Auerbach u jednoj osobi na pozornici. Ubačene su i različite vokalne i gitarske dionice doista bliske sevdahu, zaista je svim mogućim alatima sinoć Adam pokazao svoju raskošnu paletu muzičkih dosega i varijacija.

Fascinantno je kako taj one-man show ima svu puninu i jačinu zvuka, gotovo dosege kakve očekujemo od četveročlanog benda, što dovodi do zaključka da su neke ‘nezamjenjive’ stvari ipak zamjenjive uz pametnu izvedbu – Adamova izvedba trese, lupa i udara.

Od sljedećih koncerata očekujem da budu najmanje kao jučerašnji – uz potpunu Adamovu uživljenost u svoj široki opus nastao u godinama (pa i desetljećima) stvaranja i gitarsku distorziju koja  para i sječe atmosferu. Pohvalimo i sjajnu organizaciju koncerta i zvuka Vintage Industrial Bara na koju smo svi već i navikli, koncertna sezona je već u puno jeku i ne vidim što bi ju moglo usporiti u narednih mjeseci, odnosno sve do idućeg ljeta.

Autor: Alen Mikec     Foto: Iva Trogrančić