Izvještaj | Bjesovi u banjalučkom KSB – Kohezija energije, dobrih nota i sjajnih vokala

„Ona te voli i ti to znaš“ su prve riječi koje su se provukle kroz prepuni KSB Indeks klub u Banja Luci.

Legendarni rokeri Bjesovi su još jednom pokazali zašto su visoko pozicionirani u Srpskoj/Jugoslovenskoj hijerarhiji rok zvuka. Preko trideset godina karijere i iskustva ovog benda iz Gornjeg Milanovca je moglo sinoć da se čuje i vidi u gradu na Vrbasu.

Banjalučka publika nije nepoznanica Bjesovima pa se tako i sinoć mogla osjetiti kohezija energije, dobrih nota i sjajnih vokala Zorana Marinkovića predstavljena svim prisutnima, kojih nije bilo malo. Zavidan broj alternativne publike je sinoć prisustvovao jednoj vrhunskoj rokenrol izvedbi.

Jedan od najboljih prizora na cijelom koncertu je bila publika raznih starosnih dobi. Od najmlađih i golobradih klinaca pa do one malo zrelije ekipe i veterana koji već 20+ godina posjećuje rokenrol koncerte u Banja Luci. Ovaj koncert je dokaz da alternativna scena i muzika neoplemenjena turbofolk estetikom još živi u gradu. Znali su banjalučani pozdraviti i nagraditi Bjesove aplauzima svaki put između pjesama.

Bjesovi i Banja Luka su još jednom pokazali da su dobitna kombinacija i da znaju odnjegovati svoj odnos i pokazati poštovanje jedni prema drugima. Svakako važna rokenrol lekcija iz alternativne muzike i pogleda na budućnost onoga što je drugačije od aktuelnog i trendovskog.

Autor: Aleksandar Saradžić

Total
0
Shares
Previous Article
Skunk Anansie 27. srpnja donose najveće hitove u Zagreb

Skunk Anansie ponovo u Zagrebu

Next Article
hibrid-etc-i-sara-renar-na-pola-puta

Hibrid, etc. i Sara Renar predstavili spot za pjesmu "Na Pola Puta"