let3-antivalentinovo

Izvještaj | Druga večer 5. AntiValentinova 

Maratonska koncertna subotnja večer u Boćarskom domu zaokružena je s oko 5 sati dobrog muziciranja. Mladi Ogenj, legendarni Parafi, M.O.R.T. koji se doima kao na svome vrhuncu i energični povratnički Overlfow. Svaki od nabrojanih bendova zaslužuje posebnu pažnju što se tiče kvalitete izvedbe, svaki redovno i dobije pažnju srodnih glazbenih krugova kad su glavni akteri koncertne večeri. U sustavu AntiValentinova, ispunili su svoju ulogu i satima kvalitetno držali stupanj entuzijazma i pozitivnu atmosferu.

Jedno je sigurno, da je Let 3 sad i definitivno etabliran kao najseksipilniji hrvatski bend, ali možda i šire. Oni koji ubuduće budu željeli biti prepoznati kao glazbene ili modne ikone, najbliže će do toga doći sigurnim praćenjem stopa članova benda – i nikako drugačije. Prepoznao je to i Dean Kotiga, priznati influencer, široj javnosti možda poznatiji kao kvizaš. Dirljivim govorom taj je gospodin uveo dvoranu Boćarskoga doma u katarzu. Naravno, riječ je o još jednom performansu benda. Groznicu subotnje večeri začinili su pravim pravcatim  fashion eventom. Naime, bend je prošetao „pistom“ u ukusno probranim komadima odjeće poznatog dizajnera Ivice Skoke.

Na nemjerljivo zadovoljstvo svih u dvorani, Let 3 je započeo sa stvarnom katarzom festivala, a to je, naravno, njihov koncertni set. Na ovogodišnjem izdanju festivala ipak je publika ostala zakinuta čak i za pokoji koncertni standard bez kojega inače veliko godišnje slavlje benda ne prolazi. Riječani stoga nisu recimo svršili s vrha katedrale kao i svake veljače zadnjih pet godina, ali je zato Siniša Vuco, kao iznenadni gost, uz Let 3 odsvirao antologijsku kafansku numeru „Podigla me iz pepela“. Kao i Vuco prošle godine, kao  ovogodišnji gost najavljena Tereza Kesovija u subotu navečer nije bila u prilici doći i svojim vokalom upotpuniti Prljin vokal na sjajnoj, i tek odnedavno ponovno snimljenoj, „Sam u vodi“ koja je i bez legendarne Tereze zasjala kao uvjerljivo tehnički najimpresivnija stvar na koncertu.

Doista je zanimljivo kako u krahu između visoke i popularne glazbe, koju tijekom godina u različite koševe trpa kritika i publika, Let 3 bira samo najzanimljivije, kao nekakve mecene koje pod svoje krilo dovode sve i spajaju najrazličitije krajnosti; beskompromisno, samo kako bi iskreno nasmijali vjernu publiku. Takve misli o već razvijenoj ljubavi ne smiju i ne umanjuju kvalitetu izvedbe benda, koja je uvijek na visokoj razini, što je osobito lako za prepoznati na festivalima na kojima njihova izvedba često bude najupečatljivija (osobno, najdublje će mi u sjećanju ostati skladno pjevanje publike na zatvaranju 11. Ferragosto Jama, ljeta 2018.).

S obzirom na sve navedeno, iza nas je još jedno uspješno odrađeno AntiValentinovo.

[su_image_carousel source=”media: 90920,90919,90918,90917,90916″ slides_style=”minimal” controls_style=”light” columns=”2″]

Autor: Alen Mikec      Foto: Goran Berović

Total
0
Shares
Previous Article
daughter-10-8-u-zagrebackom-klubu-mocvara

Daughter 10.8. u zagrebačkoj Močvari

Next Article
Tricky

Tricky u Zagrebu i Rijeci