0-02-05-e81603259bbd81819fcdd157b4ea88968fca64d3b3ec36f176a93e07a8112d94_1a25065f1716ca8a

Izvještaj | Gorgoroth u zagrebačkom Boogaloo

Ekipa iz Hangtime Agency se potrudila da napravi pravu black metal misu u Zagrebu, i u tome su apsolutno uspjeli. Gorgoroth je u njihovoj režiji došao u glavni grad Hrvatske i pokazao kako black metal treba da zvuči i izgleda.

Tražila se karta više za ovaj crnometalni spektakl, a Boogaloo je bio spreman da primi zasigurno najcrnji bend u svojim godinama postojanja, posljednje nosioce “True Norwegian Black Metal” zvuka, Infernus i njegov Gorgoroth.

Prvi na binu je kročio švajcarski bend Tyrmfar. Nažalost, ovaj bend se nikako nije uklopio u ostalu line-up postavku. Oni svoju muziku klasifikuju kao melodic black metal, ali to je daleko od toga. Ako biste očekivali da će te čuti novi “Slaughtersun (Crown of the Triarchy)”, zasigurno biste pogriješili. Sve je to bilo “umočeno” u preveliku dozu metal-core podžanrova i nije na najbolji način dalo uvod u ono što slijedi.

Onda na binu stupa već i te kako ozbiljnija priča, francuski bend, Hats Barn. Malo je kroz cijeli nastup vokal imao tu valjda naviku da u mnogome posjeća na MkM-a iz Antaeus, sa sve svojim “lucidnim” pokretima. Na stranu fizičke malformacije pjevača, bend je zaista pokazao furioznu svirku i zašto su na Osmose Production etiketi ovog trenutka. Black metal koji ne prestaje da vas napada i udara čak i kada ste na zemlji. Može se reći da je ovo bila prva “prava” predgrupa večeri.

Poslije francuske ekipe, pozornicu zauzima Doodswens. Iako to na holandskom znači “Želja za umiranjem”, ovaj bend je pokazao sve osim želje za umiranjem. Mlad bend, željan dokazivanja, binska produkcija obavijena mrakom… kockice su se idealno posložile i ova grupa je pokazala zašto su posljednja predgrupa prije Gorgorotha. Mid-tempo svirka, black metal kakav je skoro izumro i rifovi koji jasno oslikavaju tamu kakvu bi ovaj žanr trebalo da posjeduje i danas, ali ju je izgubio odavno u moru mediokriteta i lovaca za lakom zaradom kroz muziku.

Nekoliko minuta poslije 22 časa, na binu dolazi ono zbog čega je Boogaloo bio pun kao šibica, norveški Gorgoroth. Od samog početka koncerta se mogla i osjetiti i vidjeti razlika između norveških veterana i ostalih bendova te večeri. Infernus, Hoest i ekipa su vladali i atmosferom i pozornicom. Niti za sekundu se nije mogla osjetiti neka greška u njihovom zvuku i performansu. Ono što jako veseli veći dio publike, jeste da je bend pokazao da je maksimalno uvježban i da savršeno hoda kroz katalog svoje ponude. Gorgoroth je prošao kroz veći dio svoje diskografije. Svirale su se neke mlađe pjesme, bilo je tu i “Incipit Satana”, ali su se takođe vratili i do svojih korjena, pa se tako moglo čuti “Revelation of Doom” i numere poput “Krig”. Može se reći da je Gorgoroth pružio zagrebačkoj publici sat vremena savršene black metal svirke.

Još jednom valja napomenuti da ovako veliki događaji u black metal miljeu ne mogu da prođu bez odlične organizacije.  Hangtime Agency su još jednom pokazali da su i više nego sposobni da barataju ovakvim poduhvatima. Možemo se nadati da ih imaju još mnogo ispred sebe.

Total
0
Shares
Previous Article
Kanda Kodža i Nebojša Tamo gde je sunčano

Zoster i Kanda Kodža i Nebojša u Banjaluci

Next Article
goran-bare-majke-roden-za-suze

Goran Bare i Majke i Vojko V na prva revijalna imena 7. Kontakta