Share
Izvještaj: Naxatras u Hrvatskoj jednom godišnje. Može, gdje potpisujemo?

Izvještaj: Naxatras u Hrvatskoj jednom godišnje. Može, gdje potpisujemo?

Sedma sezona Good Vibrationsa u kojoj nas čekaju sjajni koncerti, sa stilom je otvorena odličnim koncertom zagrebačkog benda Lord Drunkalot i grčkog Naxatrasa u Vintage Industrial Baru. Obzirom da smo već bili na koncertima oba benda, naišli smo na puno povratnika u publici što pojačava gušt jer imaš s kime uspoređivati doživljaje.

Lord Drunkalot se predstavljaju kao trio pijanaca/travara/čarobnjaka željna eksperimentiranja u psihodeličnim prostranstvima heavy muzike. E, pa neobično mi je drago što su u svom laboratoriju pronašli dobitnu kombinaciju zanimljive glazbe koja koliko god zvuči snažno daje i priliku za lagano gibanje bokova u publici koja se potrudila u velikom broju stići na predgrupu. Energični trio okupljen oko dvije flaše vina držao nas je budnima i nakon svake pjesme izazivao ovacije i glasan pljesak. Profesionalno odrađeno, malkoc ozbiljnije od opuštene atmosfere na prošlom koncertu u Hard Placeu koji je djelovao žešće. No, sve ima svog smisla jer Lord Drunkalot bio je pun pogodak za uvod u sljedeća dva sata kombinirane meditacije i plesa. Od prve najave ovog Naxatrasovog koncerta potajno sam priželjkivala vidjeti ih u kombinaciji sa sunarodnjacima 1000mods, što im ne bi bilo prvi put da zajedno nastupaju pod istim labelom, ali ovo je bila ipak logičnija kombinacija na koju se nitko ne može požaliti.

Za razliku od prepunog KSET-a lani, Naxatrasu je ipak malo falilo da rasproda i ovaj koncert u većem prostoru. Pozornost publike su bez problema plijenili na ovoj većoj pozornici uz bolje osvjetljenje i fantastičan zvuk, puna dva sata svirajući većinom pjesme s friškog albuma “lll“, a posebno oduševljenje izazvali su starijim stvarima “Waves“ i “I am the Beyonder“. Dok su svirali “Garden of the Senses“ zamišljala sam kako bi bilo lijepo iza njih gledati efektne projekcije i odličnu plesačicu iz live videa, no obzirom da je većina publike plesala zatvorenih očiju, shvatila sam da osim svoje dobre glazbe ne moraju vući u Zagreb nikakvu “dodatnu opremu“.  Oni sami su nam itekako dovoljni. Nekako volimo vjerovati da i oni vole našu publiku jer su turneju započeli baš u Hrvatskoj i nadamo se da će nas i dalje redovito posjećivati na godišnjoj bazi.

Autor: Andrijana Lepka   Foto: Dario Lepka