Share
Izvještaj | Pančevo Wrong Fest – Prvi dan

Izvještaj | Pančevo Wrong Fest – Prvi dan

Posle slavnih dana rege festa, Pančevo je doživelo odličan festival sa vrhunskim izvođačima. Nikad u ovom gradu u tri dana niste mogli da čujete kvalitetnije svetske  bendove. 

Na stage-u u bašti Doma omladine program su otvorili domaći Iskaz. Zagrejali su publiku karakterističnim nastupom i energijom. Na binu su zatim izašli The Virginmarys, bend koji nije nešto naročito najavljivan, ali bend koji zaslužuje mnogo više pažnje. Momci  su iz okoline Mančestera, imali su frku sa opremom, pa su svirali na tuđim instrumentima, a tonsku probu nisu održali. Ali, to im ni najmanje nije smetalo da odsviraju fantastičan koncert, za mene su otkrovenje dana, možda i festivala. Neka varijanta garaž roka, post panka, kako god, trojka iz Britanije praši za sve pare. Biću Slobodan da uporedim njihov nastup sa “spasiocima rokenrola” Greta Van Fleet na Exit-u. The Virginmarys ne spašavaju ništa,  originalni su i duplo zanimljiviji a nastup im je čini mi se energičniji, dosta zahvaljujući bubnjaru, mada su sva trojica odlični. Mekedonski Superhiks su odradili veseo set, naterali su prisutne da priđu bini i djuskaju u ritmu ska muzike. Zvezde večeri su bili Dope D.O.D. Hip hop ekipa iz Holandije sa višemilionskim pregledima na You tube-u, sa pravom to zaslužuje, međutim publike nije bilo mnogo, a mala poseta je generalno obeležje prvog dana na obe bine. Dope D.O.D. su ređali hitove, a ispred bine su se ređale šutke. Možda nekarakteristično za ovu vrstu muzike, međutim, ekipa udara tvrdo, fanovi su se tiskali na ogradi, tako da je nastup bio savršen.

The Underground Youth

Vrata River stage –a otvorili su surferi  The Black Swells. Bend je iz Bugarske, takođe predstavljaju malo i pozitivno iznenađenje. Voze surfom i garage rock-om, ali su nastupili pred sramotno malim brojem ljudi. Posle njih su svirali domaći Bitipatibi, koje nažalost nisam ispratio, nemoguće je biti na dva mesta u isto vreme . Nešto više publike privukli su The Underground Youth. Doza mraka i psihodelije spustila se na Tamiš čime je završen prvi dan festivala.

Blizina Beograda, pristupačne cene, svetski bendovi…nadamo se da će drugog i trećeg dana biti mnogo više posetilaca jer ovaj festival i ljudi koji su ga organizovali to zaslužuju.

Autor: Mladen Kurilj        Foto: Minja Knežević