Buč-kesidi-protfest

Izvještaj | Peti po redu PROtFEST u Bijeljini

Završen je peti po redu PROtFEST u Bijeljini, održan od 01.-06. oktobra, koji je i ove godine okupio ljude iz raznih vrsta umjetnosti na jednom mjestu. Jedan od rijetkih (da ne kažemo baš jedini) festival u ovom grad, koji traje duži niz godina i koji svakim svojim novim izdanjem raste i postaje veći!

Veče pred otvaranje festivala, prikazan je film o Petru Peci Popoviću, pod nazivom „Zaboravljeno vreme“. Nakon filma je održan intervju sa Pecom kao i autorima filma, gdje je i publika mogla da učestvuje u razgovoru.

Festival je zvanično otvoren prvog oktobra, izložbom slika domaćih umjetnika. Prisutni su mogli da uživaju u nevjerovatnim radovima, a organizatori su tortom proslavili i 5. rođendan festivala!

Drugog oktobra, u gradskoj biblioteci, Bane Jelić i Marina Jelisavčić su održali tribinu na temu „Fenomen R n R u umjetnosti“, da bi narednog dana, u srijedu, bio prikazan sjajan dokumentarni film „Nebeska tema“, o Vladi Divljanu.

Za one koji su ljubitelji muzike, u Jelen pabu su održane svirke u periodu 03.-05. oktobar. Bjesovi, Buč Kesidi, Vroom, Detour, Artan Lili, Porto Morto, G.R.I.M.M., Rampa, Skeemers i Leftovers su bendovi koji su priredili nevjerovatne žurke koje definitivno nedostaju ovom gradu!

U nedelju, odličnom monodramom „Lijevo, desno, glumac“, sa Zijahom Sokolovićem, smijehom je stavljena tačka na ovaj festival koji je i zvanično završen.

Za kraj, pohvale za organizaciju koja nije imala propusta. Festival je iza sebe ostavio veliki broj zadovoljnih ljudi, a ispred sebe postavio veliki zadatak, a to je da nadmaši ovogodišnje izdanje! Ako budete u prilici da u nekom od narednih uzdanja posjetite ovaj festival, imate moju toplu preporuku!

Autor/foto: Nikola Blagojević

Total
1
Shares
Previous Article
All Them Witches

All Them Witches 4. prosinca u zagrebačkoj Močvari

Next Article
Goran Bare i Majke MotoFest Banja Luka

Goran Bare & Majke 24. studenog u Tvornici kulture