James Bay Electric Light

James Bay objavio novi studijski album – “Electric Light”

Engleski glazbenik James Bay, nominiran za Grammy-a i dobitnik BRIT nagrade, predstavlja svoj novi studijski album, naslova „Electric Light“! Album je od danas dostupan fanovima putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih platformi.

Novi album donosi 14 pjesama, koje je James skladao i pisao u Baltic studiju u Londonu, gdje mu je u radu pomogao dugogodišnji prijatelj i suradnik Jon Green. Za završne elemente u produkciji angažirao je slavnog, višestruko Grammyem nagrađivanog producenta Paula Epwortha (Rihanna, Adele, Florence + The Machine,…).

Već s najavnim singlom „Wild Love“ te kasnije predstavljenim pjesmama „Pink Lemonade“ i „Us“, bilo je jasno kako novi album donosi i nešto drugačiji zvuk Jamesa Baya, od onoga predstavljenog na debi-albumu „Chaos and the Calm“, što je i sam potvrdio: „Znam da se neki od ovih zvukova nisu pojavljivali na mom prvom albumu, no smatram da moja nova glazba pomaže otkriti tko sam. Čim sam primijetio da sam označen kao intiman glazbenik na akustičnoj gitari, shvatio sam da moram pomaknuti granice. Želim to kao dio arsenala, no ne želim da me to definira. Nisam tamo još, ali nadam se da će moja nova glazba za pjevače-tekstopisce napraviti ono što Drake i Chance The Rapper rade za svoj žanr.“

25. svibnja u Londonu te će se u nekoliko etapa odvijati sve do sredine listopada ove godine. Najbliže našim prostorima nastupit će 8. srpnja u Milanu (Unaltrofestival).

Uz objavu novog albuma, James Bay će se uputiti i na samostalnu i festivalsku turneju, u sklopu koje će fanovima diljem svijeta i uživo predstaviti novo izdanje. Prema zakazanim datumima, turneja započinje.

„Electric Light“ – popis pjesama:
Intro
Wasted On Each Other
Pink Lemonade
Wild Love
Us
In My Head
Interlude
Just For Tonight
Wanderlust
I Found You
Sugar Drunk High
Stand Up
Fade Out
Slide

Izdanje je dostupno putem digitalnih glazbenih platformi.

Total
0
Shares
Previous Article
Bad Music Boogaloo #2

Bad Music Boogaloo #2 od 14. do 16. juna u Beogradu

Next Article
Exposure Music Festival

Najavljeno 6. izdanje kantautorskog open-air festivala 'Exposure Music Festival'