Jana Valdevit

Jana Valdevit live i SZCH na proljetnom izdanju Case, 6.4. u Podmornici

Proljetno izdanje Casa tuluma na rasporedu je ovog petka, 6.4. u klubu Podmornica (kompleks Katran), a ovom prilikom dašak proljetne lepršavosti na Casu će donijeti Jana Valdevit koja dolazi predstaviti svoj novi live projekt, peteročlani bend s kojim će predstavit i svoj novi album „Songs and Stories“. Osim Jane u goste stiže i talentirani domaći DJ i producent Filip Šćekić / SZCH koji je svojim izdanjima privukao pozornost i van granica Hrvatske.

Uz Janu Valdevit live te SZCH-a za kormilom Podmornice će se naći i Casa rezidentski trojac; Yesh kojeg petkom od 21h možete slušati u emisiji Contrast Radio na Radiju 101, DJ Pips te Hibou.

Cijena ulaznice je 30kn do ponoći, a 40kn nakon. Vrata Podmornice otvaraju se u 23h, a koncert Jane Valdevit live počinje točno u ponoć.

Jana Valdevit započela je svoje glazbeno putovanje klasičnim glazbenim obrazovanjem, a u mladenačkim godinama počinje gajiti ljubav i prema afroameričkoj i brazilskoj glazbi, ponajprije jazzom. U 19. godini počinje se aktivno baviti i pjevanjem, nastupajući s raznim sastavima, orjentiranim pretežito retro zvuku. Uz manje sastave, poput jazz tria, cover bandova, valja izdvojiti više solističkih nastupa s Big Bandom HRT-a i sudjelovanje u glazbenim emisijama HRT-a posvećenim evergreenima. U ranim 20-ima budi se interes za nove eklektične žanrove poput Nu Jazza, Future Soula te time započinje i njen autorski i producentski rad. Kao polovica dua Eddy Meets Yannah istesala je svoje producentske vještine, a duo je postao uvriježeno ime na svjetskoj underground sceni, te čak dospio na službenu air-play top listu Japana singlom “What A Day”. Uslijedili su nastupi diljem Europe i Japana, te bogata diskografija, s naglaskom na 3 autorska albuma koje je izdao njemački label “Compost records”. Jana je paralelno kao vokal, autor i koproducent surađivala s europskim producentima eklektične klupske glazbe, a 2013. izdaje i odličan solo album “Equilibrium” za britanski label Tru Thoughts, na kojem potpisuje autorstvo, izvedbu i produkciju. 

Na svom novom uratku, albumu “Songs and Stories” vratila se korijenima svoga glazbenog puta i potpuno akustičnom zvuku, izbjegavajući stroge žanrovske odrednice no sve pjesme imaju prizvuk pjesama iz prošlosti uz koje je Jana odrastala, a glazbeni sastav, koji čine 3 vokala, klavir, kontrabas i bubanj održava ujednačeni zvuk tijekom cijelog albuma. Fokus je na melodiji i vokalnim aranžmanima, koje obogaćuju dvije vokalistice prekrasnih glasova, Tajana Pavičević i Jelica Boić, te na blagoj atmosferi balada i pjesama bržeg tempa koje su nadopunila dva vrsna glazbenika i dugogodišnja suradnika, Saša Borovec na kontrabasu i Branimir Njikoš na bubnju te svojim iskustvom doprinijeli aranžmanima pjesama. Jana predvodi band kao lead vokal i klavirist, a ujedno potpisuje i autorstvo te produkciju albuma.

Neke od pjesama s albuma možete poslušati na Janinom Soundcloudu ali Bandcampu na kojem ćete od travnja moći poslušati i kupiti cijeli album. Album je rezultat dugogodišnje želje da se oformi live band i napravi album koji bez ikakve pretencioznostii i eksperimentiranja stavlja pjesme i tekstove koji su plod životnog iskustva, ljubavi prema akustičnom zvuku i živoj izvedbi u prvi plan, a Jani su u tome pomogli svojim entuzijazmom i kvalitetom ovih četvoro glazbenika i prijatelja.

SZCH, punog imena Filip Šćekić Rovinjanin je sa zagrebačkom adresom, 1/3 low income $quada, producent, DJ i radijski voditelj. Budući da su mu granice u svakom smislu nepoznat pojam, tako rado unosi nemir na plesni podij zvukom koji karakterizira lo-fi elektronika prožeta različitim utjecajima. Osim izdanja i rada na vlastitom labelu, može se pohvaliti i s izdanjima na labelima kao što su Infinite Pleasure, House Crime, Departures i LLL. Tu su i dva digitalna izdanja na domaćem Raw Paper Records labelu, kao i dvije kazete na američkom Always Human Tapes.

Podmornica se na zagrebačkoj mapi klubova ove sezone pozicionirala kao jedan od najzanimljivijih klubova kako zbog svog jedinstvenog interijera koji doista podsjeća na podmornicu, ali još važnije zbog odličnog KV2 audio sound systema kojim se ističe kao jedno od mjesta s najboljim zvukom u Zagrebu.

Casa ekipa jedan petak mjesečno u Podmornici prezentira publici svoje afinitete prema plesnoj muzici uglavnom vezanoj uz house i disco, ali i soulful glazbu u širem smislu. Primarna misao vodilja svih Casa tuluma je opuštena klupska zabava posvećena clubberima koji zaziru od velikih i hektičnih partya te za ples preferiraju intimniji klupski ugođaj.  

Za više informacija posjeti i službeni Facebook EVENT.

Total
0
Shares
Previous Article
beth hart

Beth Hart ponovo dolazi u Beograd

Next Article
riff festival osijek

RiFFestival 6. travnja u Osijeku