Share
Japanski bend Acid Mothers Temple premijerno u Rijeci

Japanski bend Acid Mothers Temple premijerno u Rijeci

Distune promotion u Rijeku dovodi japanski psihodelični bend Acid Mothers Temple! Oni će u četvrtak, 28. rujna, u 20 sati, premijerno nastupiti u riječkom Palachu.

Acid Mothers Temple još od 90-ih, kao samoprozvana milenijska hippy grupa, putuju svijetom predstavljajući svoj spoj psihodelije, bučnih gitara i moćnog ritma. Okupljeni oko masterminda benda, gitariste Kawabata Makoto, rad su počeli pod utjecajem progressive rocka, da bi nastavili s jazz primjesama u svojoj glazbi, dodajući psihodelične elemente i improvizaciju. Nazivajući sebe kozmičkim trubadurima, uz vodstvo spomenutog  Makotoa koji vjeruje da komunicira s kozmosom, Acid Mothers Temple je trenutno kolektiv od tridesetak glazbenika, umjetnika i performera kojim je glazba samo jedan od polja interesa.

S gotovo 90 izdanja, kao i činjenice da godišnje znaju objaviti i po nevjerojatnih deset albuma, njima ideja i inspiracije jednostavno ne ponestaje, te su polagano dosegli zvjezdani status. Grupa je to koja je na scenu vratila interes za psihodeliju, kraut rock i progresivni rock i koja se smatra jednim od najboljih japanskih bendova u povijesti, a njihov rad je glazba uz koju putujete, prisjećate se i prepuštate kaosu.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 50,00kn dostupne su u Dallas music shop Rijeka ili u sustavu Entrio, dok će im cijena na dan koncerta iznositi 75,00kn.

mojarijeka.hr

Leave a Comment