Share
Jazzy Blef sutra u zagrebačkom klubu Sax!

Jazzy Blef sutra u zagrebačkom klubu Sax!

Zagrebački sastav Jazzy Blef koji čini niz renomiranih hrvatskih jazz glazbenika, održat će samostalni koncert u srijedu, 12. veljače, u klubu Sax! u Palmotićevoj 22 u Zagrebu, gdje se osjećaju ‘kao kod kuće’ s obzirom na redovitost nastupa na ovoj lokaciji. Koncert će početi u 22 sata, a ulaz je besplatan. 

U pitanju je sastav koji je tijekom godina izgradio svoj specifični glazbeni izričaj koji je najbliži autorskoj jazz šansoni. Do sada su objavili tri studijska albuma od kojih je treći po redu, imena “Komercijala” izdan za diskografsku kuću Dancing Bear.

Postavu koju gledamo i slušamo u Saxu čine ugledni glazbenici – tekstopisac, skladatelj, aranžer, pjevač i gitarist Darko Frančić, zatim Saša Nestorović (tenor, saksofon), Mario Igrec (električna gitara), Mladen Baraković (bas), Borna Šercar (bubnjevi) i Hrvoje Rupčić (udaraljke).

Na prvom albumu Pastel, Jazzy Blef obradio je pjesmu Arsena Dedića Porodično stablo te su ostvarili suradnju s klaviristom Matijom Dedićem i kontrabasistom Mladenom Barakovićem. Na drugom albumu Lik, uz Frančića i Bojanića svirali i Nenad Jura Vrandečić (kontrabas, el. bas, gitara), Saša Nestorović (tenor sax, sopran sax), Matija Dedić (klavijature), Mario Igrec (el. gitara), Hrvoje Rupčić (udaraljke). Uz njih je kao gost nastupila kantautorska zvijezda Vlado Kreslin u pjesmama Nekega jutra, ko se zdani (J. Hübscher – V. Kreslin) i Namesto koga roža cveti (V. Kreslin) u autorskim obradama Frančića i Bojanića.

Uspješnu studijsku suradnju s Vladom Kreslinom, Jazzy Blef nastavio je zapaženim zajedničkim nastupima u klubu hrvatskih glazbenika SAX u Zagrebu.

Jazzy Blef oduševio je 1999. godine publiku nastupom na Međunarodnom festivalu šansone Chansonfest 99., održanom u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” (Mala dvorana) u Zagrebu, s Frančićevom skladbom Stare pjesme.

Grupa Jazzy Blef osobito njeguje nastupe u klupskim prostorima, a cijenjena je i tražena u svijetu književnoumjetničkog izdavaštva kao atraktivna kulisa na promocijama novih djela.

Više informacija o grupi, video spotovi i foto album nalazi se na njihovoj službenoj stranici.