Share
Jesenjin objavio spot za pjesmu „Bez izlaza“

Jesenjin objavio spot za pjesmu „Bez izlaza“

Novi spot benda Jesenjin: U potrazi za svjetlom na kraju tunela 

Podgorički muzički sastav Jesenjin predstavio je spot za pjesmu „Bez izlaza“, snimljen na nekoliko lokacija u glavnom gradu.

Stihove, melodiju i aranžman pjesme autorski potpisuje klavijaturista benda Igor Perović koji je i koautor spota sa bas gitaristom Slavenom Ivanovićem.

„Bez izlaza“ je svojevrsna bliznakinja pjesme „Sreća“ koju smo prije nekoliko godina snimili u duetu sa Markom Vlahovićem, pjevačem MaraQye. Nastala u istom periodu, jednako društveno kritična, a opet duboko lična, govori o nesnalaženju emotivnog čovjeka u okruženju lišenom emocija – naveo je Perović.

Inspiraciju za pjesmu dobio je početkom kriznih devedesetih u rodnom Kragujevcu, posmatrajući tenkove koji, prolazeći ulicom u kojoj se uglavnom odvijao noćni život tog grada, odlaze u rat.

 – U tom trenutku, zamislio sam mladića koji se krije u šahtu dok tenkovi „riču“ iznad njegove glave i ima samo jednu želju – da u svom tom mraku, kroz poklopac ugleda sjaj sunca – riječi su autora pjesme.

Ovo je druga od sedam do sada objavljenih pjesama grupe Jesenjin koju pjeva Milena Janković, dok je za prateće vokale bila zadužena Svetlana Kalezić Radonjić.

 – Pjesma „Bez izlaza” ušla je u moj život upravo u trenutku kada sam se i sama nalazila u takvoj situaciji. Kada sam čula riječi pjesme, pronašla sam se u njima, kao što će se nažalost većina mladih ljudi u Crnoj Gori pronaći – smatra Janković.

Prema njenim riječima, svakome se desi da bude u naizgled bezizlaznoj situaciji, bilo da je u pitanju egzistencija, zdravlje, ljubav…

 – Želim da poručim, pogotovo mladim ljudima, da uvijek postoji svijetlo na kraju tunela i da nikada ne prestaju da vjeruju u sebe – kazala je Milena.

Bendu koji pored pomenutih članova čine i bubnjar Nikola Zdravković te gitarista Goran Škuletić, nakon medijske promocije pjesme „Bez izlaza“, predstoji rad na baladi „Slobodan pad“.