Share
Johanbrauer nastupa pre Aiming for Enrike u beogradskom klubu Atom Akademija

Johanbrauer nastupa pre Aiming for Enrike u beogradskom klubu Atom Akademija

Norveški duo Aiming for Enrike održaće svoj premijerni nastup u Srbiji i to 17. februara 2020. godine u Atom Akademiji u Beogradu, a kao predgrupa najavljen je mladi i talentovani sastav Johanbrauer.

Johanbrauer je garaž-rok/postpank bend iz Beograda nastao 2015. godine. Bend je postepeno prešao sa kavera na autorske pesme, koje je prvi put predstavio na Bunt rok festivalu 2017. Debitantsko izdanje, EP „Stvarno ne znam zašto si ovde“ sa četiri pesme, objavili su u aprilu 2018. godine. Tog leta nastupili su kao predgrupa bendu Repetitor u bašti SKC-a, sa kojima ih često i porede. Istog leta svirali su i na Platou Milana Mladenovića ispred DOB-a.

U 2019. su nastupili na subotičkom festivalu Omladina i na Hali-Gali festivalu. Krajem 2019. izdali su zajednički album-kompilaciju sa ostalim predstavnicima mlade beogradske rok scene – Hali-Gali kompilaciju. Johanbrauer je za taj album snimio pesmu „Tundra“, koja je od strane mnogih muzičkih portala prepoznata kao hit i jedna od najboljih domaćih pesama 2019.

Trenutno sviraju u sledećem sastavu: Pavle Dimitrijević (vokal,bas), Marko Obradović (gitara), Luka Latinčić (gitara,sint), Aleksandar Tančić(bubanj). Bend odlikuju glasni i energični nastupi.

Cena ulaznica za ovaj koncert iznosi 600 dinara, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 800 dinara.

Foto: Jovan Mihajlović