Share
Jonathan i The Cockblockers 27. aprila u Kulturnom centru Grad u Beogradu

Jonathan i The Cockblockers 27. aprila u Kulturnom centru Grad u Beogradu

Jonathan su obišli mnoge festivale i klubove, a posebno su ostali zapamćeni nastupi na Exitu, InMusicu, Pula Film Festivalu i Ferragosto Jamu. Uz nastupe na na Waves Festivalu u Beču i Bratislavi, u CuntRa la Kunsthureu u samom centru Graza, kao i na slovenačkom izdanju Flow Festivala Jonathan polagano grade međunarodnu fan bazu kojoj se priključuje i KC Grad 27.aprila, a kao predgrupa nastupiće beogradski The Cockblockers.

A ko su Jonathan? 

Debitantski album “Bliss” ovih sjajnih momaka našao se na regionalnim top listama najboljih godišnjih albuma 2014. godine. Od objave album je skinut više od 10 000 puta, a tome su pomogli odlični singlovi, poput “Maggie”, “Communicate” i “Pictures”, koji lansiraju bend po čitavoj regiji. Već od samog starta su ispunili svoj koncertni kalendar nastupima po celoj Hrvatskoj (rasprodati Mali pogon Tvornice kulture, dva rasprodata koncerta u riječkom Palachu, premijerni nastup na Pozitivnom koncertu), a usledila je i podrška Editorsima na njihovom rasprodatom koncertu u Tvornici u Zagrebu.

Nakon uspeha debitantskog albuma 2015. godine Jonathan izbacuju EP “Getting closer is keeping us apart”, nakon čega sledi rasprodati solo koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture te nominacija za Novog izvođača godine na 22. Porinu. Na poziv velikana indie rocka Editorsa Jonathan su zasvirali kao predgrupa na njhovoj europskoj turneji.

Početkom maja 2016. bend lansira singl “Heaven” kao najavu novog izdanja, konceptualnog albuma od dva dela, pod imenom “To Love Or To Hold”. Prvi deo “To Love” koji je izašao početkom 2017. je već pokupio sve pohvale od strane kritike i publike, a mnogi su ga već proglasili albumom godine. Drugi dio “To Hold” objavljen je početkom ove godine.

Jonathan često porede s velikanima indie rock sveta kao što su Franz Ferdinand, Editors, Interpol, Placebo ili The Strokes, ali konstantnim radom bend je samostalno izgradio reputaciju koncertne rock mašine. Jedan od vrhunaca karijere desio se ovog leta kad je bendu pripala čast da svira kao predgrupa jednom od najvećih američkih indie bendova The Killers na Exit festivalu. Početkom februara 2018., bend izbacuje novi album pod nazivom “To hold” koji doživljava veliki uspjeh kod publike i muzičkih kritičara.

The Cockblockers je rock’n’roll/blues bend koji je počeo sa radom 2011. godine. Putovali su širom Srbije, i nastupali na festivalima (Nišville Jazz Festival 2014, Arsenal FEST 2015, EXIT 2016) i delili binu sa velikanima kako srpske tako i internacionalne rok i bluz scene. U julu mesecu 2018. izašao je njihov debitantski album ”Free Your Mind” pod etiketom Metropolis Music koji je pobrojao fenomenalne kritike širom regiona. Od oktobra 2017. do sada su promovisali album u 4 države, sa preko 30 zabeleženih nastupa. The Cockblockers spada u jedan od koncertno najaktivnijih mladih bendova kod nas. Svirku The Cockblockersa karakteriše energičnost i eksplozivna gitara pretočeni u mešavinu bluza, roka i fanka. Njihovi live nastupi su energični i jako zanimljivi. Ovi momci sa razlogom nose epitet vrhunske koncertne atrakcije.

Early birds karte u pretprodaji: 300 rsd
Sledeća cena: 450 rsd
Na dan koncerta: 600 rsd