Share
Još muzičkih iznenađenja na 14. Belgrade Beer Festu

Još muzičkih iznenađenja na 14. Belgrade Beer Festu

gobac

Nešto više od mesec dana ostalo je do početka Belgrade Beer Festa, a organizator festivala Beogradska kulturna mreža sa zadovoljstvom najavljuje nove bendove i izvođače koji su potvrdili dolazak na najposećeniji festival u regionu.

Spisak hedlajnera iz regiona obogatiće kultni zagrebački sastav Psihomodo Pop koji će nastupiti u nedelju, 21. avgusta. Bend sa harizmatičnim pevačem Davorom Gobcem svojom pojavom i scenskim nastupom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Uprkos tome što su aktivni preko dvadeset godina oni i dalje mladenačkim žarom priređuju nove i sve bolje nastupe.

 Teren za njihovo pojavljivanje pred ovdašnjom publikom pripremiće popularna srpska reperka Sajsi MC koja je javnost privukla brojnim hitovima mešajući različite stilove i provokativne tekstove. Ona voli da provocira, da se igra i menja i nosi neverovatnu energiju sa sobom, u šta će po prvi put moći da se uveri i publika Belgrade Beer Festa.
Duh hip-hopa i repa doneće i popularni dvojac Who See koji će ovoga puta dobiti pojačanje od prijatelja s kojima nastupaju u petak, 19. avgusta. Danas mega popularni hip hoperi počeli su sa radom davne 2000. godine, kada su kao klinci odlučili da “slože reči u neku pesmu”. Međutim, Dejan Dedović Dedduh iz Kotora i Mario Đorđević Noyz iz Herceg Novog nisu ni mislili da će njihove pesme, koje se bave socijalnim i temama mentaliteta, toliko zaživeti među publikom koja se uvek sjano provede na njihovim koncertima.

Pubilka koja voli tradicionalnu starogradsku muziku moći će da uživa u koncertu legendarnog Zvonka Bogdana koji već godinama važi za jednog od retkih muzičara koji sa velikom posvećenošću neguje i čuva pesme od zaborava.

Otkako je pre više od četiri decenije počeo karijeru, obožavaoci ga pamte po nezaboravnim nastupima, a tako će biti i na koncertu u četvrtak, 18. avgusta. Pored toga što je pevač, Bogdan je takođe i kompozitor, slikar, pesnik, prepoznatljiv po svojim učtivim i džentlmenskim manirima. Njegove pesme nose mirise ravnice, prošlih dana, boemskog života, ljubavi…

Po prvi put na Belgrade Beer Festu nastupiće i jedan od najpoznatijih balkanskih sastava na svetskoj world music sceni Mostar Sevdah Reunion, i to u petak, 19. avgusta. Grupa je nastala devedesetih godina u Mostaru, a već s prvim albumom objavljenim za holandsku izdavačku kuću skrenuli su pažnju svojim specifičnim stilom i repertoarom baziranim na moderno aranžiranim sevdalinkama. Do sada su izdali osam albuma, a tokom poslednjih petnaest godina sarađivali su sa mnogim velikanima muzičke scene. Učestvovali su na preko stotinu world music i džez festivala širom sveta, a ovo će biti jedinstvena prilika da publika vidi njihov prvi nastup na Belgrade Beer Festu.

blic.rs