Share

Jovan Matić, frontmen Del Arno Benda: “Još uvek ima nade”

Foto: OK Fest

Zaboravljamo da treba da imamo više poverenja u sopstvene mogućnosti. A s druge strane da manje slušamo sve što čujemo jer je to jedno izvrtanje stvarnosti koje nas može navesti na krivi zaključak, da smo nemoćni – kaže u razgovoru za “Blic” Jovan Matić, frontmen “Del arno benda”.

Autor: N. Božović

Kultni beogradski rege sastav “Del arno bend” je objavio singl i spot za pesmu “Ljut sam“, kojom najavljuju dugo očekivani album, a ova pesma, prema rečima Matića, opisuje stanje društva u kojem živimo, u kojem je sistem vrednosti potpuno nestao. On kaže da živimo jedno vreme u kojem se velikoj većini sugeriše da je njihovo “ja” mera svega i da je posledica toga degradacija sistema.

– Sistem vrednosti je prestao posvuda. I mislim da oni koji previše kritikuju našu zemlju ne bi trebalo da se zavaravaju. Glavna bitka današnjice je ostati u tom sistemu vrednosti koji te čini čovekom. Sve izvan toga te vodi ka tome da postaneš sebična tvorevina koja udovoljava samo svojim bazičnim instinktima. I onda nisi baš prijatan za gledanje – navodi poznati muzičar.

“Del arno bend” koji ove godine slavi jubilej, trideset godina postojanja, po prvi put predstavio se publici na „Lovefestu“ u Vrnjačkoj Banji. Posle toliko godina na domaćoj muzičkoj sceni, bend deluje još više osvežen dečačkim entuzijazmom, a to ne krije ni frontmen ovog sastava.

– Još uvek ima nade za nas, a svako od nas ima pravo i da bude ljut. I to je negde ovaj novi “Del arno bend”, koji se vratio svojim korenima, ali i pojavio sa sugestijima za budućnost. Tri decenije postojanja na sceni su kao dugo putovanje koje je u našim glavama trajalo kratko. Nekako smo spremni i za narednih trideset godina – objašnjava Matić.

On smatra da bend nije u pogledu kvantiteta svojih izdanja uopšte ispratio ljubav koju im je publika uputila i da će se u narednom periodu fokusirati upravo na to.

– Želimo da nam izdanja budu učestalija, da se lista i diskografija upotpune. Imamo energije i želje da to radimo i nećemo napustiti “koncertiranje” jer je to naša glavna aktivnost – kaže popularni muzičar.

blic.rs