30-Jazz-Time-Rijeka

Jubilarni 30.JazzTimeRijeka festival započinje 20.6.

Riječki internacionalni jazz festival, JazzTimeRijeka, svoje će trideseto izdanje održati od 20. do 22.lipnja na Trgu Riječke rezolucije

Rijetki su festivali u Hrvatskoj, regiji pa i u svijetu koji se mogu pohvaliti kontinuiranim djelovanjem tijekom tri desetljeća. JazzTimeRijeka jedan je od takvih festivala koji od svojih početaka, velikim trudom organizatora i zaljubljenika u ovaj glazbeni izričaj, svake godine privlači sve više publike i širi svoj utjecaj među novim generacijama jazz glazbenika.

“Ako imate festival koji traje 30 godina i oko njega još uvijek svi trepere – organizator, lokalna i šira zajednica glazbenici i publika – ako donosi smješak na njihova lica, zadovoljava i podgrijava njihovu strast za kulturom, to je potvrda da se radi o manifestaciji koja zavređuje da ju se čuva kao kap vode na dlanu.”

Davor Hrvoj (Novi List)

Ove će se godine JazzTimeRijeka održati od 20. do 22.lipnja na Trgu Riječke rezolucije. Detalji o izvođačima i satnica nastupa biti će objavljeni u sljedećim danima.

U jubilarnu festivalsku godina JazzTimeRijeka ušao je sa novim vizualnim identitetom, djelom Črčke Designa. Tu je i serija video intervjua sa glazbenicima koji su sudjelovali na festivalu, neki od njih i od samih početaka. Video intervjue možete poslušati na YouTube stranici festivala na linku .

Jazz-Time-Rijeka-2021

Kroz sve ove godine festival nije izgubio svoj duh i svježinu, a svakom novom godinom organizator festivala, G.I.S d.o.o., osluškuje svjetske trendove u promociji jazz glazbe i implementira ih u svoj rad, te time izdvaja JazzTimeRijeka od sličnih festivala u Hrvatskoj i regiji.

”JazzTime je neka vrsta kičme u strukturi riječkog jazza, glavni brand i centralni godišnji jazz događaj protekla tri desetljeća”, tvrdi Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke za Novi List. “Teško mi je reći što znači za ugled grada i kvalitetu života, a da to ne zazvuči pretenciozno, ali u svakom slučaju postojanje festivala u ovako ozbiljnom kontinuitetu pokazuje trajnu odluku svih bitnih partnera festivala da je živa riječka i kvarneska jazz scena nešto što je Riječanima važno.”

30.JazzTime RijekaTotal
0
Shares
Previous Article
Nicim-izazvan-Bojan-Gluvajić-Boris-Bakalov-photo-Vukašin-Danilović

Ničim izazvan predstavio novi singl „Mala pesma“

Next Article
Kralj Čačka Nina Bajsić Obrnuti red stvari

Kralj Čačka i Nina Bajsić predstavljaju "Obrnuti red stvari"