Share
Kanjiški džez festival od 14. do 16. septembra

Kanjiški džez festival od 14. do 16. septembra

Kanjiški džez festival ove godine u Kanjiži organizuje se od 14. do 16. septembra. Na programu je pet različitih muzičkih produkcija koje će izvesti umetnici iz čak osam zemalja.

Otvaranje festivala je zakazano za četvrtak 14. septembar od 20 časova u ateljeu kanjiške slikarke Laure Sagmeister, gde će se u jednočasovnom programu publici predstaviti mađarski sakosfonista Akoš Selevenji i bubnjar i violista Aron Porteleki.

U petak 15. septembra festival se seli u Dom umetnosti, gde će na maloj bini od 20.30 časova publika imati prilike da čuje slovenački duo koji čine Ana Kravanja (violina, vokal) i Ina Puntar (vokal). Od 21.30 na velikoj sceni nastupa dugo očekivani američki trio koga čine saksofonista Džon Dajkman, kontrabasista Vilijem Parker i neprevaziđeni bubnjar Hemid Drejk (John Dikeman, William Parker, Hamid Drake).

Subota 16. septembar na bine donosi dve premijerne produkcije: od 20.30 časova na maloj bini ćemo imati prilike da čujemo duo bečkog čeliste i eksperimentalnog umetnika Arnolda NOID Haberla i novosadske pijanistkinje Marine Džukljev. Ovogodišnji festival zatvara internacionalni ansambl Hajperion rumunskog kompozitora i dirigenta Janku Dumitreskua (Hyperion International Ensemble).

Ulaznice za festival 15. i 16. septembra će se prodavati po ceni od 200 dinara, dok se otvaranju festivala može pristupiti bez nadoknade.

tanjug.rs

Leave a Comment