Share
Kantautorka Anne Marie objavila solo EP “U Mraku”

Kantautorka Anne Marie objavila solo EP “U Mraku”

Kantautorka Anne Marie, inače članica kolektiva Wooden Ambulance, objavila je solo EP “U mraku” za izdavačku kuću Take It Or Leave It Records. Pravim imenom Anamarija Tumbas, u muzici je već dugo, pa je i ovaj EP nastajao u periodu od dvije ipo godine, za vrijeme kojih je nastajao materijal prezentovan i sa dva video spota.

Prvi spot koji je doživio širu promociju je obrada pjesme Joy Division „She’s Lost Control” na hipnotički način sa izrazito ženstvenom crtom: savršeni omaž Ianu Curtisu ima i kvalitet više. Takođe, na kompilaciji ženskih bendova i autora Srbije „Femikseta 2013.” objavila je intrigantnu temu sugestivnog naziva „Naopaka pesma” za koju je takođe snimljen veoma zanimljiv spot koji je svoj debi na velika vrata imala početkom maja 2015. na MTV Adria u emisiji „Videography“, a sredinom juna je usledio i EP istog naziva koji je sadržavao originalnu, sporu verziju pjesme i par remiksa.

Vrijeme je došlo i za nešto drugo, za korak dalje, za izdavanje EP-ja sa 5 pesama pod nazivom “U mraku” pod etiketom izdavačke kuće Take It Or Leave It Records. Pet spomenutih pesama su “Naopaka pesma” (ft. Peepolly), odnosno brža verzija istoimene numere, zatim “Da li znaš?” (pojavila se na kompilaciji “Balkan Under The Radar #2: The Black Wave”, 2014. zatim “Neko drugi” (ft. Hand Puppet Euphoria), u kojoj Anne koketira sa elektronikom na mnogo eksplicitniji način (takođe na kompilaciji “Balkan Under The Radar #3: The Black Generation”, 2015, “Beži od mene”, gde je muziku takođe radio Igor Andrejić, a posebna je po ženskim pratećim vokalima, i najnovija, “Loše namere”, rađena u saradnji sa subotičkim americana bendom Wooden Ambulance u kome inače Anne peva prateće vokale.

bruskin.me