Share
Kaschade objavio novi album “Nightmare”

Kaschade objavio novi album “Nightmare”

Posle četiri godine pauze od ambijentalnog albuma “Performance” (2016) dolazi nam dugo-očekivane ozoglašene Noćne more u izdanju “Interphone records”.

Sve se razvijalo vrlo sporo. Kompozicije koje su ambijentalne-psihodelične, jednostavno sam hteo da budem što više u tom mikrokosmosu i da neizlazim mimo tih ograničenja. Ne želim kompozicije da lokalizujem i da stvaram svetove kraj svetova u maglovitoj fantaziji. Slušalac ima puno pravo da hoda po svetlosnoj dolini i da isčupa iz materice- monstrume.

Kao četiri godine pauze poklanjam simbolično četiri dugometražne kompozicije. “Nightmares” predstavlja peti album pored ostalih albuma: “Performance” iz 2016, “Underworld” iz 2015, “Independence” iz 2014 i “Introduction” iz 2013. Pošto radim (radimo) na muzičkom dokumentarcu, ove i naredne godine neće biti Video Spotova koji će predstavljati trenutno aktuelni album “Nightmares”. Mimo toga, ostale su na raspolaganju šareno-eksperimentalni video spotovi “Nightmares” i “Peppermint Pub”.

Povodom epidemije, koje ne želim da izgovorim njeno ime, audio-video performanci su ostali zamrznuti do daljnjeg. Stoga, koncentrisan sam više na muzički dokumentrac koji se bavi kao i običajno o muzici i snovima. Muzički dokumentarac treba da izadje uskoro”.