Share
Keni Nije Mrtav predstavio prvi zvanični singl “Venecijaneri”

Keni Nije Mrtav predstavio prvi zvanični singl “Venecijaneri”

Jedan od retkih bendova koji je umesto singlovima, rešio da intezivnom koncertnom sezonom otpočne svoju karijeru sa  više od pedeset nastupa tokom 2019. godine i upečatljivim startom 2020. kada je u okviru rezidenture novih autora uradio niz sjajno posećenih nastupa u Srbiji i regionu, konačno izlazi sa svojim prvim zvaničnim singlom i jednim od koncertnih favorita publike tokom ovih prethodnih godinu i jače dana.

Keni Nije Mrtav je već neko vreme u fazi kreiranja i usnimavanja debi albuma, a shodno situaciji koja je prethodila počeviši od marta, kako je njihov koncertni tour odložen, Keniji su odlučili da svoje prvo zvanično izdanje, tj prvi zvanični singl, pomere za oktobar 2020.

„Sticajem okolnosti sačekali smo nešto duže na izlazak prve zvanične pesme. Sa singlom „Venecijaneri“, uz još par pesama, otpočinjemo pripreme za snimanje debi albuma,“ izjavili su članovi benda.

Keni trenutno sarađuje sa odličnim producentskim duom – Dejom Vučkovićem i Goranom Antovićem. Pesma “Venecijaneri” je jedan od nekoliko nadolazećih singlova sa prvog albuma benda čiji se izlazak očekuje tokom 2021. godine

U pitanju je tročlani sastav koji nekoj standardnoj definiciji punk rock muzike dodaje elemente i uplive drugih žanrova, od electro popa, sve do djenta. Članvovi su Mateja (vokal, gitara), Matija (bas, vokal) i Sava (bubnjevi, pedovi i matre)

Foto: Tanja Drobnjak (kaktus dete)