Share
Ki iz Kumanova na regionalnoj turneji

Ki iz Kumanova na regionalnoj turneji

Makedonski bend Ki početkom avgusta kreće na turneju u okviru koje će nastupiti u celom regionu. Turneja započinje nastupom 2.8. u Širokom brijegu

Ki je electro rock bend iz Kumanova, Makedonija. Bend nastaje pocetkom 2016. godine, i njega sačinjavaju: Stefan Stojchev (bas gitara), Miloš Kraljevski (bubanj) i Aleksandar Kraljevski (vokal/gitara), Stefan Ilievski (keybords&synth).

Nesvakidašnji zvuk, eksperimentiranje i igranje sa muzičkim stilovima i podžanrovima, propraćen autentićnim tekstovima, je glavna karakteristika ovog novog benda koji ima šire ciljeve. Jedan od zapaženijih nastupa benda je nastup na Demo Festu u Banja Luci 2016. gde Ki, iako nije osvojio jedno od pobedničkih mesta uspeo je da pokupi brojne pozitivne kritike od strane balkanskih medija. Kao pobednici mini gitarijade u Vranju bend je nastupio I ujedno pobedio na 51. Zaječarskoj Gitarijadi. Nakon toga usledili su i nastupi na North Fest-u U Kolasinu, Crna Gora i Joy Fest Kriva Palanka, Makedonija, Pozitivni koncert Novi Sad, Srbija. 2017. godinu bend zaokruzje nastupom I pobedom na RMF Festivalu u Rovinju gde su sledece godine nastupili i u revijalnom delu festival. Nakon pobede na Omaldina festivala u Subotici bend belezi svoje nastupe i na: Bedem Fest Niksic, 52’ Zajecarska gitarijada, Akto Festival Zemjotres Showcase Bitola, Indirket Showcase Beograd, D Festival Dojran, Drum Dum Leskovac, True Sound of Kamenica, North Fest Kolasin. Nakon toga slede par klubska nastupa u Szegetu, Subotici, Kikindi i Nisu da bi u Decembru 2018. bend krenuo na prvu blakansku turneju naslovljena kao “Crystal Circle” na kojoj uspesno promovise svoj album po klubovima u 14 grada (Tirana, Podogorica, Niksic, Dubrovnik, Split, Siroki Brijeg, Mostar, Rijeka Ljubljana, Skofje Loka, Rovinj).

2019. Ki beleži svoje nastupe na Zemjotres Festivalu u Skoplju, Omladina Festival u Subotici, PozitivNI ulicni festival u Nisu kako i nastup na fusin bini Exit festivala.

Sledeci zakazani nastupi benda Ki:

  • 02.08. WHF Siroki Brijeg (BIH)
  • 03.08. Javorwood Fest Bijelsnica, Sarajevo (BIH)
  • 04.08. coffe bar Yard Konic (BIH)
  • 07.08. Dom kulture “Usce” Ada Bojana (MNG)
  • 10.08. Lake Fest Niksic (MNG)
  • 11.08. Nishville, Nis (SRB)
  • 31.08. Joy Fest, K.Pakanka (MKD)

Foto: Ivan Dinić