Share
KKN: Dva i po sata svirke u Mikser hausu za 25 godina rada

KKN: Dva i po sata svirke u Mikser hausu za 25 godina rada

Bend Kanda, Kodža i Nebojša obeležiće 24. marta značajan jubilej – 25 godina od osnivanja grupe. Iako je koncert prvobitno trebalo da se održi u Domu Omladine, zbog velikog interesovanja premešten je u veći prostor – Mikser haus.

Kanda, Kodža i Nebojša spremili su celovečernji program kojim će obeležiti 25 godina benda. Sve će početi projekcijom dokumentarnog filma o bendu, a zatim će se nastaviti koncertom koji će se sastojati iz dva dela: prvi deo sa akustičnim gitarama (s obzirom na to da je bend na unplugged turneji poslednja tri meseca), nakon čega sledi deo sa električnim aranžmanima, sa pesmama iz svih faza istorije grupe.

Bubnjar benda KKN Vladan Rajović za N1 kaže da će dokumentarni film sadržati retke snimke iz privatne arhive koji se ne mogu naći na YouTubeu. “Mi smo izvukli to i izmontirali smo neki dokumentarni film. Ima zanimljivih intervjua, delića nekih sa koncerata snimaka. Biće zanimljivo”, obećava on.

On kaže i da je bend na ideju o akustičnoj turneji došao nakon gostovanja na MTV-u gde su na taj način obradili tri svoje pesme i videli da im to dosta leži. “Jako su pozitivne reakcije. Vrlo je neobično nama bilo. Svirali smo uglavnom po pozorištima, nema one uzavrele atmosfere, odnosno izgleda kao da nema, ali uvek negde na pola koncerta tu se ljudi otkrave totalno, i jednostavno prevaziđu tu uštogljenost mesta, tako da to na kraju ipak bude rok koncert. Akustični zvukovi i električni vajbovi – tako se i zvala turneja”, objašnjava Vladan.

Bubnjar KKN-a kaže da je bend planirao akustičan koncert i u Beogradu, ali pošto se to poklopilo sa obeležavanjem 25 godina grupe, onda su se odlučili za kombinaciju akustične svirke i koncerta sa električnim aranžmanima. “U tom akustičnom delu smo uzeli one koje najbolje zvuče, jednostavno smo prema zvučnosti pesme – šta nam bolje zvuči, to smo prebacili. Mada će veći deo koncerta biti električni, odnosno koncert će biti prilično dug sigurno jedno dva i po – tri sata nas očekuje. Sa sedam albuma po tri, četiri pesme, to je već to vreme”, kaže Vladan.

Publika će, kako kaže, na beogradskom koncertu moći da čuje desetak pesama koje KKN već sedam, osam godina nije izvodio uživo. Nastup u Mikser hausu biće inače izdat kao prvi koncertni album Kanda, Kodže i Nebojše.

rs.n1info.com