klan-zavrseno-snimanje-serije-u-reziji-slobodana-skerlica

“Klan”: Završeno snimanje serije u režiji Slobodana Skerlića

Krajem godine RTS će prikazati upravo snimljenu domaću krimi-seriju “Klan” u režiji Slobodana Skerlića. Aleksandar Dimitrijević: Članovi vrlo brzo po ulasku u klan shvataju da iz njega nema izlaza

TALAS srpskih TV serija doneo je na već preplavljene obale malih ekrana nekoliko radova, poput “Grupe”, “Senki nad Balkanom” ili “Bese”, koje možemo svrstati u podžanr kriminalističkih priča. Iz istog okrilja pred gledaoce će uskoro stići još radova, među kojima je i čedo produkcijske kuće Firefly. Reč je o seriji “Klan” koja nastaje po scenariju i u režiji Slobodana Skerlića, prenose Novosti.

Snimanje serije, koja će imati osam epizoda, završeno je i “Klanu” slede montaža i postprodukcija. Emitovanje je, kako kažu iz produkcije Firefly, planirano za kraj 2020. na kanalima Superstar TV i RTS 1.

Glumačku podelu čine neafirmisani glumci koji su uloge dobili na kastingu. Među novim licima koja su dočekala svojih “pet minuta slave” su i mlade glumice Milena Božić i Anđela Popović.

– Nešto novo što će serija “Klan” ponuditi jeste čitava ekipa mladih glumaca, a sve to zahvaljujući hrabrosti reditelja Slobodana Skerlića. Takva prilika se događa na nivou incidenta i mislim da je potrebna velika petlja za tu odluku, na čemu sam mu izuzetno zahvalna. Sveža krv, posvećenost i specifična vrsta ostrašćenosti u radu jeste ono što će ovu seriju izdvojiti u odnosu na druge – kaže, za “TV novosti”, Milena Božić. – Raditi na kriminalističkoj seriji bilo je zanimljivo iskustvo. Juca je žena koja ume da nanjuši i prepozna moć i iz prikrajka će pratiti njene tragove. Ona neće biti direktno upletena u poslovanje samog klana, ali će on imati veliki uticaj na njen život.

U “Klanu” će ubistvo Tigra, najvećeg mafijaškog bosa ovog dela Evrope, uzdrmati do temelja srpsko podzemlje. Mnogi žele da zauzmu Tigrovo mesto. Karte se ponovo dele i svi bi hteli svoje parče plena. Na marginama tog sveta, Šok (Aleksandar Dimitrijević) i Paša (Nedim Nezirović), provincijalci i ne preterano uspešni sitni lopovi, tek započinju svoju karijeru koja će ih dovesti do neslućenih visina.

– Paša je momak iz malog mesta koji dolazi u Beograd u nadi da će život njega i njegovog najboljeg prijatelja napokon postati bolji. On se, kao i Šok, bavi sitnim kriminalom i prodajom ukradene robe koja im obezbeđuje osnovnu egzistenciju. Juri za životom koji će imati smisla i rasteretiti ga bede. U toj jurnjavi njih dvojica donose beskrupulozne odluke koje ih vode u samo srce beogradskog podzemlja – kaže, za “TV novosti”, Nedim Nezirović. – Serija se bavi i besmislom unutar kriminalnih organizacija. Imali smo bezbroj puta priliku da se uverimo da takve strukture vode, ili su deo njih, “polumozgovi” koji idu glavom kroz zid u nadi da će postati gospodari svega! Mračno i mučno je šta su ljudi spremni da urade zarad prividnog uspeha koji donosi samo kratkotrajnu sreću. Senka te sreće uvodi ih u još dublje i mračnije slojeve takvog života. Najmračnije mi je to što kad čovek sa distance pogleda na radnju serije “Klan”, shvati da u medijima i dalje u velikoj meri postoje naslovi crne hronike koji pokazuju u kom smeru se ovo društvo još kreće.

Ova savremena akciona drama furioznog ritma, kako za “TV novosti” objašnjava Aleksandar Dimitrijević, obiluje i psihološkom obradom likova iz ove mafijaške priče:

– Šok je počeo ni od čega. Spavao je na dušeku na podu razvaljene kuće. Ima ogromne apetite i želi da postane neko. Spreman je da uradi sve kako bi ispunio zadate ciljeve i na tom putu ne razmišlja o potencijalnim žrtvama. Nema moralna načela i kodekse, a u sebi nosi liderstvo, životinjski instinkt i paranoju. Kako postaje sve moćniji, tako postaje još beskrupulozniji. Zato je u klanu sve dominatniji strah koji Šok izaziva. Svi potezi koje povlači daju članovima do znanja šta će sa njima biti ako odustanu. I oni vrlo brzo po ulasku u klan shvataju da izlaza nema.

MUŠKA EKIPA

ČLANOVI “Klana” mahom su muškarci, a likove tumače i Vladimir Kovačević (Mita Mišić), Nenad Popović (Krle Krstić), Mladen Sovilj (Tale) i Ivan Zarić (Furtula). A tu su i Stojan Đorđević (Dober), Sava Stojanović (Mali Mišić), Uroš Jovčić (Šturm), Miloš Tanasković (Blagoje), Miloš Petrović Trojpec (Kamilica), Dejan Karlečik (Francuz), kao i bosanski glumac Feđa Štukan kao Bubon.

 

Total
0
Shares
Previous Article
tame-impala-the-slow-rush

Tame Impala objavili novi album "The Slow Rush"

Next Article
larska-cant-steal-it-kragujevac

Recenzija albuma | Larska „Can't Steal It“ – Od Seattlea do Kragujevca!