Share
Kobold predstavio spot za pesmu “Deus Ex”

Kobold predstavio spot za pesmu “Deus Ex”

KOBOLD je objavio novi muzički video za pesmu ‘DEUS EX’ sa nedavno objavljenog drugog albuma ‘MASTERPACE’. Za snimanje spota bili su zaduženi Jovan Mihajlović (PRIS portal) i Filip Simić, a za post produkciju Elio Rigonat i Marko Stefanović.

Kobold je beogradski metal bend nastao 2015. godine EP samoizdanjem “Madman’s Overture“. Od tada je bend 2017. godine samoizdao još jedan live EP kao i prvi album “Death Parade“. Bend je konstantno samoinicijtivno aktivan na sceni širom Srbije. Zahvaljujući prisustvu, kako na bini tako i onlajn, bend uskoro kontaktira meksički izdavač “Iron Blood & Death corp.“, motivisan Fejsbuk videom probe na kojoj je bend svirao ranu verziju prve pesme sa novog albuma. Bend uskoro reizdaje prvi album u CD formatu 2018. godine i sklapa dogovor za izdanje svih budućih albuma. Bend potom ulazi u “Citadela Sound Production” studio u novembru i za pet dana snima svoj drugi album “MASTERPACE“. Bend novi album snima u sasvim novoj postavi sa Markom Stefanovićem na bubnju i Stefanom Stanojevićem na bas gitari, iz požarevačkog benda “Grobdanište“, koji donose nove muzičke uticaje. Album karakterišu uplivi death, black i prog metala, duže pesme, kompleksniji aranžmani i deonice, apstraktniji tekstovi i eksperimentalni pristup.

Album je objavljen 1. jula 2019 godine kroz pomenutu izdavačku kuću IBDC i propraćen je za sad sa četiri DIY muzička videa i još tri u najavi. Dakle po jedan video za svaku pesmu na albumu. Za omot albuma je odgovoran “Ezoterikus”, a za slike benda Jovan Mihajlović.

Pesma DEUS EX predstavlja kičmu novog albuma i bavi se temom naivnog odbacivanja ekoloških problema od strane belosvetskih moćnika, koji su veoma stvarni i koji će uticati na sve nas podjednako, nezavisno od socijalnog staleža, statusa i klase. Guranjem pod otirač, oni se nadaju kako će neka sila samo “intervenisati” i rešiti sve probleme, ali to je najdalje od istine što može biti. Sredinom pesme sve utihne, “večna zima” dolazi i kraj posle kog sledi novo poglavlje čovečanstva se bliži. Deus Ex je takođe i pesma u kojoj u završnoj deonici svaki član benda dobija svoj momenat da zasija, sa Stefanovom bas solažom, Markovim gruv ritmom na bubnju i Eliovom “multi-finger-tapping” ritam deonicom.”

Foto: Jovan Mihajlović