KOIKOI 17. 11. stižu u zagrebačku Močvaru

KOIKOI 17.11. stižu u zagrebačku Močvaru

Beogradski KOIKOI vraćaju se u Zagreb u Močvaru u petak, 17.11.!

Upravo klub na savskom nasipu bio je mjesto njihovog prvog koncerta u Zagrebu, koji je otvorio put i albumu “Pozivi u stranu” i samom bendu u čijoj se biografiji nakon toga našlo više od 80 nastupa u preko 15 zemalja. Dvije sezone kasnije Močvara će biti mjesto na kojem će KOIKOI simbolično zatvoriti turneju koja je pratila uspješan debi i okrenuti se novim pjesmama. Za razliku od prvog koncerta na kojem se zbog tadašnjih uvjeta moralo sjediti ovaj nadolazeći bit će u potpunosti drugačiji susret sa zagrebačkom publikom.

KOIKOI je najlakše nazvati indie-rock bendom, ali u njihovoj glazbi krije se puno više toga. Iz njihove izdavačke kuće Moonlee Records reći će kako bend slušatelje začara “transžanrovskim kombiniranjem autohtone glazbene tradicije i suvremenih zapadnih trendova”, a ako se onoj sintagmi indie-rock trebaju dodati još neki “opipljivi” žanrovi, to se može napraviti s pojmovima post-punk, dream-pop ili disco-punk.

Kako god ih nazvali, jedno je jasno – KOIKOI su trenutno jedno od najzanimljivijih regionalnih imena. Prvi put su se predstavili na Hali Gali kompilaciji” iz 2019. godine zajedno s ostalim bendovima s takozvane nove beogradske glazbene scene. Ubrzo su postali artist kultne izdavačke kuće Moonlee Records za koju su 2021. godine objavili svoj prvi album “Pozivi u stranu”.

Taj album je najavila pjesma “Misisipi” koja ubrzo postaje pravi mali hit u nezavisnim krugovima, a njen fantastičan prijem donio je i velika očekivanja od albuma. KOIKOI ih je i opravdao pa je “Pozivi u stranu” bio među najboljim regionalnim albumima na svim važnijim godišnjim muzičkim listama. Nakon tog albuma uslijedili su brojni koncerti diljem regije, a osim po klubovima nastupali su i na mnogim važnim festivalima, između ostalih na ExituOK FestuBelgrade Beer FestuInMusicuArsenaluMENT-u u Ljubljani i drugima.

Nakon što ih je IMPALA uvrstila na popis “100 Artists To Watch” u 2022. godini i finala HEMI glazbene nagrade, krajem prošle godine KOIKOI su bili nominirani i za Music Moves Europe Awards 2023 kao jedan od 15 najboljih nadolazećih artista u Europi. Istovremeno svojom live energijom lome jezične barijere i osvajaju fanove na brojnim uvropskim festivalima – od Groningena, gdje su nastupili na Eurosonicu, najvećem europskom showcase festivalu, i Hamburga, gdje su prošli tjedan oduševili na Reeperbahnu, pa sve do amsterdamskog Paradisea, zatim Bruxellesa, Eindhovena, Praga, Brna, Bratislave, Budimpešte, Bukurešta i Tallina.

Petak, 17.11.2023.
vrata 20h, koncert 21h

Limitirana količina od 50 early bird ulaznica u prodaji se nalazi od ponedjeljka 2. listopada po cijeni od 10 €. Kad se prodaju cijena im skače na 12 €, dok će na dan koncerta 17. studenog iznositi 15 €. Kupiti se mogu na službenoj stranici kluba Močvara.

Total
0
Shares
Previous Article
LoM novi singl Oduzmi sve

LoM predstavio novi singl "Oduzmi sve"

Next Article
Centurion samostalnim koncertom slavi 15 godina rada-min

Centurion samostalnim koncertom slavi 15 godina rada