Kompletna kolekcija gitara Marka Nopflera prodata na aukciji

Kompletna kolekcija gitara Marka Nopflera prodata na aukciji

Svi elementi impresivne kolekcije legendarnog britanskog gitariste i bivšeg frontmena „Dajer strejtsa“ Marka Nopflera, prodati su na aukciji „Kristiza“ u Londonu.

Mark Nopfler Guitar Collection – kolekcija, koja obuhvata neke od najznačanijih gitara na kojima je svirao u svojoj 50-godišnjoj karijeri, je postigla ukupnu prodajnu cenu od 8.840.160 funti.

Aukcija u Londonu, koja se mogla pratiti i onlajn, je kompletno rasprodala celu kolekciju koja sadrži 122 primerka iz Nopflerove izuzetne muzičke karijere.

Postavljen je novi aukcijski rekord za Nopflerov Vintage Gibson Les Paul Standard iz 1959. godine, koji je dostigao cenu od 693.000 funti.

Ljubitelji muzike i kolekcionari iz 61 zemlje su se registrovali za nadmetanje, sa visokim nivoom konkurencije, što je rezultiralo aukcijom koja je trajala duže od šest sati.

Dvadeset pet odsto ukupnog iznosa od prodaje biće podeljeno na jednake delove i donirano dobrotvornim organizacijama koje Mark Nofler podržava dugi niz godina: Britanskom Crvenom krstu, “Tusku” i “Brave Hearts of the North East”.

Donacije idu i za “Teenage Cancer Trust”, a pored toga, „Kristiz” doprinosi sa dodatnih 50.000 funti svakoj od četiri dobrotvorne organizacije.

rts.rs Foto: guitarworld.com

Total
0
Shares
Previous Article
Edo Maajka

Edo Maajka 23. 2. u Rijeci - 20 godina od albuma „No Sikiriki”

Next Article
Britanski indie rockeri, Bombay Bicycle Club, novo su pojačanje INmusic festivala 16-min

Britanski indie rockeri, Bombay Bicycle Club, novo su pojačanje INmusic festivala #16