Share
Koncert dua “Aquarel” u Art dvorištu Banskog dvora

Koncert dua “Aquarel” u Art dvorištu Banskog dvora

U Art dvorištu Banskog dvora 15. avgusta 2019. godine (četvrtak) u 21.00 čas održaće se koncert muzičkog dua “Aquarel”.

Muzički duo “Aquarel” zvanično je osnovan u junu 2018. godine. Do tada su vokalni solista Nemanja Lakić i gitarista Stefan Tešanović bez publike pokušavali da ožive stare američke i brazilske klasike, te stvore svoj izraz ovih muzičkih remek – djela.

– Velika je čast svirati pod naslovom  ,,KONCERT”, a posebno ako sve treba da se desi u prostoru poput ,,Art dvorišta” koje odiše šarmom i ležernošću. Prostor je kao i publika, veoma bitan, jer i on inspiriše, a u Art dvorištu se stvara intiman odnos publike i izvođača što je uvijek poseban osjećaj – kazao je vokalani solista Nemanja Lakić.

Na nastupima “Aquarela” posjetioci imaju priliku da uživaju u kompozicijama iza kojih stoje Frank Sinatra, Joã Gilbert, Dean Martin, Chat Baker, A.C.Jobim koje, kako oni kažu, izvode u dvije boje. Gost večeri biće violinista Slaven Bajić.

-Okosnica repertoara su, vjerujem, svima poznati džez klasici, a uz njih, na naš rizik i neki ne tako popularni, možda zaboravljeni klasici, koje ćemo našom energijom predati publici na usvajanje, nadamo se – dodao je Lakić.