Share
Koncert Saše Loknera u Parobrodu

Koncert Saše Loknera u Parobrodu

lokner

Nakon Kornelija Kovača u UK Parobrod u utorak se nastavlja ekskluzivna muzička i koncertna edicija koncertom Saše Loknera.

“Privilegija se nastavlja 19. aprila, solističkim koncertom, verovatno najvećeg živog i aktivnog pop rok pijaniste Saše Loknera, koji u istoriji naše muzike stoji uz imena Margite Stefanović i Laze Ristovskog. Tačno su tri decenije od kako se nekadašnji perspektivni klinac novog talasa, nakon srednje muzičke, bendova Stratosfera, Potop i Strip, priključio Bajagi na albumu “Sa druge strane jastuka”. Time je definitivno oštetio Galiju za koju je pre vojske takođe nastupao, uskratio Plavi orkestar koji ga je priželjkivao, a svojim senziblitetom sviranja trajno unapredio i obogatio zvuk Instruktora do današnjih dana.

Njegov tzv. live u građanskom salonu – Dedićevom Arsenio holu, takođe se snima za kompilaciju pop rok kolo izdanja Srpske nacionalne muzičke kulture, kao trajno nasleđe i dokument, ko su bili naši najznačajniji pijanisti današnjice i u prethodnim decenijama, koje ulaze u kulturu sećanja, zaključuje se u saopštenju Parobroda.

danas.rs