Share
Koncertna promocija albuma “Amerika” Damira Avdića 30. studenog u Vintage Industrial Baru

Koncertna promocija albuma “Amerika” Damira Avdića 30. studenog u Vintage Industrial Baru

 

Jedan od najmarkantnijih glasova i najoštrijih pjesnika regije, Damir Avdić, održat će koncertnu promociju svog novog albuma „Amerika“ u Vintage Industrial Baru30. studenog.

Poznat pod nadimcima Bosanski psiho, Diplomatz i Graha, ovaj tuzlanski umjetnik s ljubljanskom adresom suvereno vlada pozornicom koristeći samo električnu gitaru i hrapav glas pun bijesa, uz tekstove koji režu do kostiju.

 

Bogata diskografija i bibliografija broji mu ukupno dvanaest izdanja. „Amerika“ je njegov sedmi album koji već sada, tek tjedan dana po izlasku, proglašavaju albumom godine i njegovim najupečatljivijim radom dosad. Album objavljen na Avdićevoj etiketi Kapital Rekord može se preuzeti s njegove Bandcamp stranice po name-your-price modelu gdje kupac sam određuje cijenu.

Punk estetika koju njeguje traje od samih početaka njegovog glazbenog puta kada je svirao u hardcore punk bendu Rupa u zidu te surađivao s imenima kao što su Edo Maajka i Frenkie.

Damir Avdić
Foto: Jože Suhadolnik

Danas Avdić predstavlja najbrutalnijeg kantautora regije koji se kroz ubojite live nastupe i sirove, brutalno iskrene studijske snimke buntovno obračunava s društvom i okolinom.

Koncert donosi K.L.U.B. Dostava Zvuka koji stoji iza organizacije festivala Ferragosto JAM. Ulaznice u pretprodaju kreću 17. listopada  po cijeni od 45 kn, dok će na ulazu biti 60 kn. Službena prodajna mjesta:

  • Dirty Old Shop (Tratinska 18)
  • Vintage Industrial Bar (Savska 160)