Share
Koncertna promocija albuma ‘Ja sam tu’ Saše Novaka 22.12. u novosadskoj Gerili

Koncertna promocija albuma ‘Ja sam tu’ Saše Novaka 22.12. u novosadskoj Gerili

Bivši gitarista i producent jednog od najvažnijih hrvatskih rock sastava, Psihomodo popa, predstavio je nedavno solo album pod nazivom “Ja sam tu” kojim označuje povratak na glazbenu scenu, ali i u njegovu matičnu izdavačku kuću Croatia Records!

Singl koji nosi naziv kao i album predstavio je tačno pre godinu dana, a na nosaču zvuka se nalazi još 11 pjesama i tri bonus pjesme. Većinu njih napisao je i aranžirao upravo Saša Novak koji je osim svoje voljene gitare uzeo u ruke i bas, odsvirao klavijature te čak zasjeo i za bubnjeve. Ovaj multiinstrumentalist i odličan gitarist koji je svojim riffovima obilježio najznačajnije albume Psihomodo popa, jedan dio ovog studijskog uratka posvetio je upravo tom bendu. Naime, snimio je novu verziju pjesme “Ramona” koju je predstavio uoči velike obljetnice kultnog albuma “Godina zmaja” (Jugoton, 1988.), a nije zaboravio ni velikog Dragu Mlinarca i Grupu 220 čiji je veliki hit “Osmijeh” objavljen u njegovoj live verziji iz Hard Placea. Osim na hrvatskom, Saša pjeva i na engleskom jeziku pa se na ovom izdanju mogu naći i pjesme “Running For You”, “Cold” i “My Darling”.

Saša Novak poručuje nazivom albuma da je tu i da nikada nije otišao, iako ga je život odveo izvan Balkana. Ali njegov doprinos zvuku Psihomodo popa i hrvatskoj i regionalnoj muzičkoj sceni nemoguće je zaboraviti, a njegovi verni obožavatelji od sada mogu uživati u solo albumu s ukupno 15 pesama.

Koncertna promocija albuma “Ja sam tu”, u Novom Sadu, desiće se upravo u Gerili!

Kao podrška, na bini će se kao predgrupa naći i bend Poison Hearts koji svira Ramones tribute repertoar. Novosađani ih se sećaju od pre 15ak godina i sa velike povratničke svirke iz aprila ove godine.

SUBOTA 22.decembar // 22:30h