Share
Koncertna promocija koncertnog albuma

Koncertna promocija koncertnog albuma

urban

Beograd – Koncertna agencija Rock Svirke s ponosom najavljuje koncertnu promociju jednog od najboljih prošlogodišnjih live izdanja u regionu – benda Urban & 4, koja će se održati u petak, 8. aprila, u Velikoj sali Doma omladine Beograda sa početkom u 21 čas. Dvostruki koncertni album “Live 2015” (Aquarius Records) zapis je sa dosad najvećeg samostalnog koncerta Urbana & 4, održanog 21. februara 2015. u rasprodatom zagrebačkom Domu sportova. Tim koncertom su obuhvaćene sve faze Urbanovog autorskog stvaralaštva, od mitskih Laufera, preko antologijskih albuma “Otrovna kiša” i “Žena dijete”, do novijih diskografskih izdanja “Kundera” (dobitnik Porina za najbolji album rok muzike) i “Mamut” – jedan od najboljih regionalnih albuma 2014. godine.

Dvostruki live donosi 23 pesme, više nego dovoljno i za apetite najvećih obožavatelja, a Urban & Četvorka – Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski, Luka Toman – još jednom su dokazali izvrsnost na koncertnom terenu, ili jednostavno “zakucali”. A kad se na to nadoveže i fantastično horsko pevanje publike, magija je potpuna. Ostaviti dušu na pozornici i dobiti od publike fantastičan feedback i mamutske emocije rezervisano je za retke. Urban & 4 spadaju među te retke. Riječkoj petorci na koncertu u Domu sportova pridružili su se i dugogodišnji prijatelji, saradnici, Gibo(nni) u ulozi basiste na pesmama “Glas jeka” i “Mjesto za mene”, dok je Vlado Simčić Vava (Laufer) svirao gitaru u pesmama “Moja voda” i “Svijet za nas”; na nekoliko pesama gostovao je i devojački hor Mozartine kao i dečiji hor Papandopuline. Snimanje, miks i mastering povereno je još jednom bliskom saradniku Filipu Vidoviću (Morris studio, Zagreb), a dizajn & art omota osmislili su Milica Czerny Urban, Damir Urban i Tomislav Torjanac.

Bez sumnje jedan od regionalno najvažnijih muzičara, autora i protagonista na binu Velike sale Doma omladine doneće najbolje iz gotovo tri decenije duge i bogate karijere započete davne 1984. godine u Rijeci. Urbanov rad hronološki delimo na pesme stvorene u kultnoj grupi Laufer (1986-1996) i na one sa Četvorkom od 1996. godine do danas. Prepoznatljivo ime stekao je već nakon prvog Laufer albuma, ponajviše zahvaljujući megahitovima “Moja voda”, “Svijet za nas” i “Lopov Jack”, nakon kojih je bend objavio sjajni album “Pustinje”, sa kojih je zasijao “Hej tata”. Rasformiranjem Laufera, po mnogima jednog od najvećih hrvatskih rok bendova ikad, Urban je prvo sa grupom En Face otpevao “S dlana Boga pala si”, a nakon toga objavio album “Otrovna kiša”. Singlovi sa tog albuma – “Astronaut”, “Nebo”, “Robot” – predstavljali su uspešno izveden zaokret u zvuku koji je do perfekcije doveo mitskim izdanjem “Žena dijete”, možda i najboljim regionalnim albumom poslednjih 20-ak godina. “Black Tattoo”, “Odlučio sam da te volim”, “Mala truba”, “Samo”, “Ruke”, obogatili su repertoar koji je nakon svega decenije aktivnog izdavanja imao impresivan popis pesama. Album “Retro” iz 2004. doneo je, nakon šestogodišnje diskografske pauze, veliki hit “Mjesto za mene”, nakon kojeg je 2009. usledilo izdanje “Hello”, 2012. nagrađeni EP “Kundera”, kao i hvaljeni “Mamut” (2014), koji je ušao u sam vrh svega što su Damir Urban, Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski i Luka Toman dosad napravili.

Gosti na koncertu biće And The Kid, indie/rok/alternativna četvorka iz Zagreba, nastala s početka 2011. godine. Iza sebe imaju dva studijska albuma: Factories (2013) i Grand Mal (2015) koji su naišli na odlične kritike kako publike tako i muzičke kritike. NJihova muzika je o svetu, bio taj svet dobar ili loš. Ulaznice su u prodaji preko sistema Eventim, Gigstix, DD Tickets, kao i u Felix (TC Sremska) i Žila šopu (Čumićevo sokače). Promo cena 1.000 (parter i balkon; ograničen kontingent), pretprodaja 1.200, dok će na dan koncerta iznositi 1.500 dinara.

danas.rs