Stefan Milenkovic banja luka fest 2021

Koncertom Stefana Milenkovića večeras počinje Banja Luka Fest 2021

Banja Luka će od večeras postati bogatija za jedan od najvećih regionalnih festivala, koji će počinje koncertom svetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića, nakon čega će uslediti niz spektakularnih muzičkih događaja i nastupa zvezda: Zvonka Bogdana, Amire Medunjanina, Radeta Šerbedžije i portugalske fado dive Marize.

Svečanu ceremoniju otvaranja, uz vatromet i brojne zvanice, goste iz javnog života, te mnoga iznenađenja, obeležiće koncert Stefana Milenkovića i kamernog orkestra “Camerata” iz Novog Sada. Gudački orkestar predvođen maestrom Milenkoviće otvoriće “Banja Luka Fest” premijernim izvođenjem jednog od najbrilijantnijih dela 20. veka – “Carmina Burana” Carla Orfa, u aranžmanu Ane Krstajić. Maestro na violoni izvodiće dela Sindinga, Gershwina, Piazzolle i grupe Queen.

“To će biti novi projekt Carmina Burane, poznate opere, mada bih rekao da je i više od opere. To je jedan scenski događaj koji je napisao Carl Orff prema spisima iz srednjeg vijeka, koji su pronađeni u benediktinskom manastiru u Bavarskoj. Jedva čekam da se popnemo na scenu da zasviramo i zajedno proslavimo povratak normalnom životu” –

istakao je Stefan Milenković, govoreći o nastupu na prvom izdanju Banja Luka Festa.

Osim fantastičnog line up-a, festival će zasigurno biti upamćen po izuzetno visokom nivou produkcije događaja, na posebno upečatljivoj festivalskoj lokaciji, banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Banja Luka Fest 2021 Kastel

Kamene zidine tvrđave Kastel prigrliće veličanstvenu koncertnu dvoranu na otvorenom, sa namenskom platformom sa sedećim mestima, zbog čega festival s pravom nosi slogan “Mesto dobrih susreta”.


Total
1
Shares
Previous Article
22. Sajeta Art & Music festival u Tolminu

22. Sajeta Art & Music festival u Tolminu od 6. do 11. jula

Next Article
Eyesburn otvorio serijal online koncerata Balkanrock Sessions

Eyesburn otvorio serijal online koncerata “Balkanrock Sessions”