exit fest

Konkurs za mlade muzičare koji žele da nastupe na Exitu

exit

“Exit” festival i Studentski kulturni centar Novi Sad i ove godine pokreću konkurs za mlade muzičare kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od vodećih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula.

Proteklih godina na ovaj konkurs prijavilo se ukupno oko 5.000 izvođača, a samo prošle godine od 411 prijavljenih izvođača iz 31 zemlje, izabrano je rekordnih 43 izvođača, među kojima su dva pobednika konkursa nastupila na glavnoj bini festivala.

Ove godine “Exit” otvara svoja vrata za 30 najboljih sastava i umetnika iz celog sveta.

Bendovi, disk džokeji i svi muzičari mogu da se prijave putem aplikacije na sajtu www.exitmusic.rs, a konkurs će trajati do 11. maja, kada je poslednji dan za popunjavanje prijave.

Direktor “Exit” festivala Dušan Kovačević pozvao je sve mlade bendove i didžejeve da se prijave na konkurs dodavši da je “Play@EXIT” važna muzička platforma koja omogućava umetnicima iz celog sveta da se predstave ne samo publici, nego i medijima i muzičkim menadžerima iz celog sveta.

Neophodno je da svi zainteresovani otvore profil i postave najmanje dve svoje numere ili Đ miksa putem svetskog striming servisa “SoundCloud”, te da ih uz prateću biografiju, fotografije i naznačen muzički žanr uvrste u svoju prijavu na sajtu www.exitmusic.rs.

Izvođači koji već imaju svoje profile na ovom sajtu, dovoljno je da na svojoj ličnoj stranici kliknu na prijavu za 2016. godinu.

Selektorski tim i ove godine čine muzička novinarka RTS-a i autorka emisije “Bunt” Branka Glavonjić, muzički urednik MTV Adria i osnivač izdavačke kuće “Lampshade Media” Nikola Jovanović, suosnivač “Koncerta godine” i muzički urednik Radija Novi Sad Obrad Boba Škrbić, muzički novinar RTV-a i emisije “Gruvanje” Dušan Majkić i programski urednik Studentskog kulturnog centra Novi Sad Igor “Zgro” Todorović.

Među članovima žirija naći će se i novinari “O” radija Alma Kovčić i Daško Milinović, kao i glavni urednik “Nocturne” magazina Marko Ristić, dok će svoj glas za najbolje dati i predstavnici programske produkcije “Exit” festivala Konstantin Polzović i Milan Rakić.

Publika će imati priliku da da svoj glas, jer će oni sa najviše lajkova i podrške na Facebooku, Twitteru i SoundCloudu, imati i veće šanse da nastupe na “Exitu”.

Najveći broj izvođača nastupiće na “Future Shock” bini, a nekima će biti pružena prilika da nastupe i na binama kao što su “Fusion”, “Explosive”, “No Sleep Novi Sad”, “Urban Bug” i “Gaia eXperiment Trance Stage”.

tanjug.rs

Total
0
Shares
Previous Article
Organizam

Organizam objavio spot za drugi singl "Okean"

Next Article
radiohead

Moderni balet uz glazbu Radioheada oduševio Zagreb