Kontakt 2018 konferencija otvara i tri značajne muzičke izložbe

NA KONTAKTU 2018 BIĆE OTVORENE I TRI ZNAČAJNE IZLOŽBE: GORANKE MATIĆ, ŽARETA BATINOVIĆA I DEJANA MATIĆA

Izložbom fotografija Goranke Matić pod nazivom ,,VLADA”, a koja je posvećena Vladi Divljanu, zvanično će biti otvorena druga regionalna Kontakt muzička konferencija.

Radovi su nastajali u različitim fazama: od perioda prvog albuma grupe Idoli ,,Odbrana i poslednji dani”, kao i koncerata, prvog beogradskog u SKC-u, zagrebačkog u Kulušiću, zatim nastupa u Domu omladine Beograda i Hali Pinki…
Izložba prati Vladinu karijeru zaključno sa nastupima Old Stars Benda.

Takođe, biće izloženi i portreti koje je autorka napravila tokom osamdesetih godina.

Izložba je posvećena šezdesetoj godišnjici rođenja Vlade Divljana i biće otvorena u Marsh Open SPace-u u Cetinjskoj 15 u sredu, 21. marta, u 19h. Svi zainteresovani moći će da je posete u naredna tri meseca.

U okviru druge regionalne Kontakt muzičke konferencije u Ljubimcu (Cetinjska 15) biće postavljena izložba jednog od najcenjenijih i najtraženijih reditelja video spotova – Žareta Batinovića (HR).

Reč je o fotografijama koje je splitski umetnik napravio tokom snimanja video spotova za brojne izvođače.

Po struci je mađioničar. Po zanimanju ipak režiser.
Najpoznatiji je po muzičkim spotovima koje stvara još od početka ’90-ih za Gibonnija, Olivera Dragojevića, Bajagu, Gorana Bareta i Majke, Parni valjak i mnoge druge.

Do danas je snimio više od 200 spotova.
Svoju priču ispričaće Beograđanima u okviru od 22. do 24. marta.

Pored izložbe koju će postaviti u Ljubimcu, Žare Batinović će biti i jedan od učesnika radionice ,,Kako snimiti muzički spot” koju Kontakt konferencija organizuje u četvrtak, 22. marta, u 14h na Spratu (Cetinjska 15).

All Star ekipa koju pored Žareta Batinovića čine i Ivan Šijak, Jovan Milinov Toba, Aleksandar Ilić i Petar Ilić Ćirilo, u društvu mlađih kreativnih snaga – Staše Bukumirović i Nemanje Navyja Andrejevića, posetiocima će približiti svoja znanja, iskustva i zanimljive priče koje su postale deo bogate rokenrol istorije regiona. I sve to pod moderatorskom ,,palicom” Andreje Hamovića, šefa filmske katedre SAE Institute Belgrade.

Kontakt konferencija Vas poziva na izložbu vektorskih portreta pop kulturnih heroja i junaka, autora Dejana Marića.

Njegova umetnost je već postala prepoznatljiva: digitalni print formata 14×10 cm.

Budući da autora fasciniraju pop/rock heroji i heroine, izložba je sasvim logično svoj novi dom našla u autentičnom ambijentu kafea Šikarica, povrh Skadarlije, koja pop kulturu i R’n’R tradiciju neguje već skoro 10 godina.

Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena 23. marta u 19h.

Pratite KONTAKT muzičku konferenciju:
Web: www.kontakt.org.rs
Facebook: KONTAKT_conference
Instagram: @kontakt_beograd

Total
0
Shares
Previous Article

Promocija knjige "Kritički vodič kroz srpski film 2000-2017"

Next Article

Tuzla u julu domaćin prvog "BeerTZ Fest-a"