Share
Kontradikshn 2. ožujka u Tvornici kulture

Kontradikshn 2. ožujka u Tvornici kulture

Kontradikshn, slovenski electro rock stroj, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak, 2. ožujka. Kao predgrupa nastupit će zagrebački Moon Unit.

U svojoj glazbi Kontradikshn na jedinstveni način spajaju nespojivo, od breakbeata, preko moderne elektroničke glazbe i drum’n’bassa, do post punka, a harmonija koju proizvode poziva na hipnotični ples.

Kontradikshn su 2013. godine osvojili drugo mjesto na Demofestu u Banja Luci, najvećem festivalu za nove grupe na području bivše Jugoslavije. Ubrzo nakon toga izdali su svoj prvi EP ‘Anatomy’, poslije kojeg je uslijedila turneja po regiji. Godinu dana nakon MENT festival ih svrstava na popis najboljih pet novih slovenskih grupa, a 2016. godine izdaju debitantski studijski album ‘Reframing’.

 

Kritika hvali electro rock spoj, nazivajući njihovu glazbu kombinacijom Prodigyja, Laibacha i Chemical Brothersa, a njihovo novije poimanje rocka nešto blizu remek djela, dok američki Top40 Charts navodi da bend donosi sonično nasilje i zdravu dozu filozofije.

“Skroz ozbiljno: Kako Prodigy sretne Laibach na putu na koncert, gdje sretnu The Chemichal Brothers, i tako svi zalutaju na koncert koji se dogodi posle dugo vrijemena i samo jedanput; opet mladi, svježi, relevantni i dostupni.” – Jaša Lorenčič, Sigic.si (Slovenski glasbeno-informacijski centar).

“Ovo što su Kontradikshn napravili na ovome debi albumu su jako lijepi potezi za novije shvaćanje rocka, ušli su skroz u pojam alternative čeprkajući s mnogo žanrova dovodeći svoj stilski izbor u neku osnovnu jedinku postmodernizma na jako uzbudljiv način poput filma kojeg gledate s užitkom od početka do kraja jer vam se sviđa uvod i sam žanr, možda se razočarate sa središnjim dijelom koji je predvidljiv i na koncu vas obori završetak kakav niste niti najmanje očekivali. Ne kažem da je ovo remek-djelo, ali daleko od toga nije.” – Terapija.net.

“A striking, aggressive record with elements of electronica, drum ‘n’ bass and industrial music, “Anatomy” is sure to prove that Kontradikshn isn’t your kid brother’s EDM band – they’re here to bring sonic violence and a healthy dose of philosophy.” – New York, NY (Top40 Charts).

Kao predgrupa nastupit će Moon Unit. Šesteročlani bend iz Zagreba posvećen je kontinuiranom eksperimentiranju s glazbom, čime su pravo osvježenje na underground sceni. Spajaju glasne bubnjeve, brze solo dionice, elektroniku, a sve to na zabavan način. Kako sami kažu, ako ne volite head banganje i adrenalin, onda Moon Unit nije za vas.

Ulaznice možete kupiti po pretprodajnoj cijeni od 20kn, odnosno za 30kn na dan koncerta.