Share
KORA objavila novi album “Kome da priznam”

KORA objavila novi album “Kome da priznam”

Bend Kora nastao je krajem 2010.godine. Postavu čine Mladen Živković (gitara), Bojan Mandić (bas), Saša Jovanović (bubnjevi), Goran Čamdžija (vokal) i Zoran Čamdžija (gitara). Pored Gorana i Mladena prvobitnu postavu činili su Miloš Šikman za bubnjevima, Zoran Miletić na gitari i Vladimir Milićević na bas gitari – danas član beogradskog sastava Stray Dogg.

Zvuk sastava Kora definiše mešavina različitih muzičkih pravaca, od hard i dark roka, preko alternative s obrisima panka, do izraza koji čine elementi popa i fanka što uz Goranov predivan vokal gradi jednu kvalitetnu celinu koju čini album “Kome da priznam”.

Album je snimljen u Studiu “O” pod “budnim okom” producenta Olivera Jovanovića. Muziku, tekst i aranžmane potpisuje grupa Kora a na albumu je deset kompozicija:

  1. Biraj Sebe
  2. Sanjam, sanjam
  3. Divan Dan
  4. Kome da priznam
  5. Sad se kajem
  6. Krenem
  7. Ljudi 2
  8. Gradska svetla
  9. Umoran
  10. Nema te

Album možete preslušati na linku  

 – Prvi singl “Umoran” sa albuma “Kome da priznam” a koji smo promovisali pre par nedelja, zadobio je veliku pažnju medija i publike i našao se na top listama već u prvoj nedelji emitovanja.

Iza sebe grupa Kora ima nekoliko veoma zapaženih ostvarenja. Video spot za singl „Japi“ objavljen 2014.godine, Prvi album pod nazivom “Mesto pada” (u izdanju Lampshade Media) 2015.godine, video spot za singl „Reč para grudi“ 2016.godine. Saradnjom sa producentom Oliverom Jovanovićem 2017.godine nastaje singl i video spot za pesmu „Sad se kajem“ nakon čega se saradnja nastavlja i nastaje drugi album pod nazivom “Kome da priznam”.

Bend se u poslednjih pet godina nametnuo kao kultna koncertna atrakcija kako u samom Beogradu tako i širom zemlje i regiona, svojim solističkim nastupima i učešćem na festivalima kao što su „Battlefest“, „Avala rok fest“, Rock’n’Roll maraton, Teatar 78 – „Nešto se dešava“, „Lake fest“ u Crnoj Gori, „Bojčinska šuma“, „BDFL“ festival, “Zaječarska gitarijada“, „Arsenal Fest“, „Bunt Rok Festival” i drugi.

Svojim eksplozivnim performansom i profesionalnom svirkom zaista ne ostavljaju publiku ravnodušnom te bend uživa sve veću popularnost kroz nastupe promovišući svoja muzička dela.