Share
Kragujevčki bend Larska prvi polufinalista Bunt Rok Fest-a 2017.u

Kragujevčki bend Larska prvi polufinalista Bunt Rok Fest-a 2017.u

Prvi polufinalista BRF-a 2017. je bend Larska koji su usli medju 24 pobedom na BARF-u 2016.

Početkom januara 2015. Luka Stoisavljević (bas / vokal ) i Dušan Lazić (bubnjevi) počinju sa stvaranjem autorske muzike. Naziv benda, proizašao je iz igre slogova reči ,,SKALAR” – fizička veličina koja nije određena pravcem i smerom, već samo intenzitetom. Čime se bend vodi i danas, bez pritiska i uslova da njihova muzika bude usko žanrovski određena. Kasnije se bendu pridružije Filip Stanković (bas) čime novonastali trojac, koji čine dve bas gitare u eksperimentu sa raznim efektima, energičnim ritmom i vokalom, dobija karakterističan zvuk, koji je publika vrlo brzo zapazila nakon čega su se bendu ukazale prilike da nastupa kao predgrupa, na raznim koncertnim manifestacijama u Kragujevci i drugim gradovima u Srbiji, sa poznatijim bendovima: Bjesovi, KBO!, Kanda Kodža i Nebojša, Irie Fm, Thimble, Fitnes, Špajz!…

Početkom 2016. nastaju i prvi samostalni snimci u kragujevačkom studiju „Ćešnjak“ i prvi singl „Graft“, marta 2016. Pored 180 bendova bend Larska je uspeo da se plasira u polufinale nakon toga i u finale BUNT Rok Festivala (RTS) gde im je treće mesto izmaklo za jedan poen. Ubrzo je usledio nastup na „Beogradskom manifestu“ kao i još par učešća na festivalima za neafirmisane bendove u Čačku .

Početkom septembra 2016. na mesto drugog basiste dolazi Duško Jovanović, tako da trenutnu postavu čine: Dušan Lazić (bubnjevi), Luka Stoisavljević (bas/vokal), Duško Jovanović (bas).

Do 02.02.2017. se mozete prijaviti i biti medju ostalih 23 polufinalista. Biografiju, fotografiju benda, pesmu u trajanju do pet minuta i tekst pesme možete poslati na mejl adresu: buntrokfestival@gmail.com ili na adresu: Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom za Bunt Rok Festival 2017.