kralj-cacka-i-marko-maric-poslednja-avantura-kaktus-bate

Kralj Čačka & Marko Marić predstavljaju “Poslednju avanturu Kaktus Bate”

Kralj Čačka i Marko Marić predstavljaju originalnu muziku nastalu za dokumentarno-igrani film “Poslednja avantura Kaktus Bate” reditelja Đorđa Markovića.

Film je imao premijeru u maju 2018. godine na Beldocsu, a posle velikog interesovanja i brojnih pitanja da li će muzika biti dostupna nezavisno od filma, Marko Marić je napravio jednu homogenu celinu koja može da se sluša u jednom dahu, ali i kao pojedinačne pesme na “običnom” albumu. Autor naslovne strane je proslavljeni strip autor Aleksandar Zograf.

“Muzika za film “Poslednja avantura Kaktus Bate” snimana je u kućnom studiju. Za audio izdanje muzike na pojedinim kompozicijama su naknadno izvršene minimalne intervencije u vidu dosnimavanja, remiksovanja i rearanžiranja,” rekao je Marko Marić.

Autori muzike za “Poslednju avanturu Kaktus Bate” su braća Marić, Nenad (Kralj Čačka) i Marko, gostujući muzičari bili su Miladin Stojković – kontrabas, Rastko Uzunović – klarinet, i Aleksandra Bengin – violončelo. Miks je uradio Marko Marić, a mastering Janko Maraš.

Album je dostupan na svim digitalnim platformama za preslušavanje:

Takođe, album može da se presluša i kupi na bandcampu izdavača, Pop Depresije: popdepression.bandcamp.com.

Film “Poslednja avatura Kaktus Bate” prati Aleksandra Zografa, našeg poznatog strip autora, koji otkriva neobičan strip iz perioda Drugog svetskog rata. Njegov junak je Kaktus Bata – mali kaktus zarobljen u saksiji. Zaintrigiran, Zograf istražuje život autora Kaktus Bate – malo poznatog umetnika Veljka Kockara. Uskoro otkriva da je Kockar uhapšen neposredno po oslobađanju Beograda 1944. godine. Optužen je da je bio agent Gestapoa i streljan…

Foto: Nemanja Knežević

 

Total
0
Shares
Previous Article
Beatles

Priča iza pesme: The Beatles – „A Day in the Life“

Next Article
membrain-festival-2020

Peto izdanje Membrain festivala u Šibeniku od 6. do 9. kolovoza