Share
Kralja Čačka u četvrtak u bašti KC Grad-a

Kralja Čačka u četvrtak u bašti KC Grad-a

U četvrtak 1. avgusta koncert Kralja Čačka u bašti KC Grad-a od 21h! Akustična bašta – akustični koncert, Kralj Čačka nastupa solo i svira nove i stare pesme.

Kralj Čačka je pesnik i kantautor rođen u Čačku, koji već nekoliko decenija živi i radi u Beogradu. Objavio je zbirku pesama „Na margini“ (Lom), kao i dva albuma – „Zemlja snova“ (2016) i „Spusti svetosnt na put“ (2018). Dobitnik je nagrade „Strune od svetla“ za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici. Na poziv reditelja Đorđa Markovića, Kralj Čačka i Marko Marić uradili su originalnu muziku za film „Poslednja avantura Kaktus Bate“, koji je premijerno prikazan u Sava Centru u maju 2018, na otvaranju festivala Beldocs.

Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu bluza, džeza, rokenrola i šansona, a Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao: “Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena.”

Genijalni pisac Miljenko Jergović je u svom osvrtu na album „Spusti svetlost na put“ i generalno na poeziju Kralja Čačka napisao: „Spusti svetlos na put“ među nekoliko najvažnijih albuma glazbe za preostalu pismenu čeljad, snimljenih jugoistočno od Beča u zadnjih tridesetak godina. Nenad Marić moćan je pjesnik.

Cena ulaznica u pretprodaji je 500 dinara, a na dan koncerta biće 700rsd; karte mogu da se kupe na šanku Grada svakog dana posle 16 časova.

Cover photo: Nemanja Knežević