Kratka, ali ništa manje slatka druga večer natjecateljskog programa Čuješ?! u KSETu

Na drugoj večeri natječaja Čuješ?! u KSETu program je bio kraći nego inače. Jedna od izvođačica, Aklea Neon, zbog tehničkih problema odustala je od dolaska, pa su nam se predstavili samo Daisy Dives i Hipno.

Daisy Dives mlada je kantautorica kojoj je ovaj nastup bio prvi na pravoj pozornici. Pjesme koje je godinama stvarala u svojoj sobi ugledale su svjetla reflektora, a publika ih je upila s velikim zanimanjem. Sama s električnom gitarom suvereno, a opet tako plaho između pjesama, prekrasnim je glasom prenijela emocije melankoličnih pjesama koje nisu nimalo patetične niti suhoparne. Većinu pjesama otpjevala je na engleskom jeziku, a dvije na hrvatskom od kojih mi se posebno svidjela „Cura na čekanju“ (ne znam je li to naziv pjesme, ali znat ćete na koju mislim ako ju nekad čujete). Bez puno priče ljuljala nas je pola sata u laganom ritmu sanjivih melodija popraćenih lijepim tekstovima poput „almost feels like home“ i tek pred kraj sam shvatila da me čitava atmosfera podsjeća na Irenu Žilić, jedinu kantautoricu na čiji bih koncert s guštom ponovno otišla, pa se nadam da ću i Daisy Dives opet vidjeti na nekoj pozornici.

Drugi dio večeri bio je vrlo energičan uz zagrebački sastav Hipno. Mladi su to dečki koji su jedva dočekali da zasviraju, a po načinu kojim vladaju pozornicom jasno je da na njoj nisu prvi put. Čitam da se njihova glazba može svrstati u žanr space rocka/new wavea, a stvarno ne znam kako opisati kako zvuče. Puno je tu žanrova ubačeno i mnoge pjesme zvuče kao da smo ih već čuli, a zapravo su baš originalni i najveći adut im je to što se iz aviona vidi koliko su predani onom što stvaraju. Veseli su, nemirni, otkačeni i čini se vrlo povezani i međusobno i s pjesmama koje izvode uglavnom na engleskom jeziku (mislim da su dvije bile na hrvatskom). Publika, koju su opasno rasplesali, je tražila još što je potvrda da je atmosfera bila odlična i da komotno mogu nastaviti s onim što su započeli.

Autor: Andrijana Lepka   Foto: Dario Lepka

Total
0
Shares
Previous Article
sea dance 2019

David Guetta predvodi najjači Sea Dance do sad

Next Article
Paul The Walrus Dolphin And Whale Watching Part Two

Paul The Walrus objavili novi EP “Dolphin And Whale Watching Part Two”