Share
Lake fest 2018 od 8. do 10. avgusta | Proglašen najbolji aftermovie Lake fest 2018.

Lake fest 2018 od 8. do 10. avgusta | Proglašen najbolji aftermovie Lake fest 2018.

Najveći crnogorski rok festival Lake fest održaće se od 8-og do 10-og avgusta, a Line up će biti uskoro objavljen.

Četvrtu godinu za redom LAKE FEST je u okviru umjetničkog programa organizovao Konkurs za izradu aftermovia. Osnovna ideja projekta jeste izrada kratkometražnih, autorskih filmova o Lake fest-u 2018.

Pobjednik ovogodišnjeg konkursa je ekipa iz Podgorice: Danijel Čelečki, Dražen Milić i Rade Živaljević koji su svojim filmom “ LOVE STORY“ na autentičan način pokazali sve bitne segmente festivala. Ovaj tehnički, odlično urađen video ponudio je sasvim novu priču koja na prvo gledanje izaziva simpatije i sasvim zasluženo osvojio prvo mjesto. Sem što je u skladu sa konkursnim zadacima, aftermovie LAKE FEST 2018 u njihovoj izradi je ovaj video i sadržajno odlično osmišljen.

Drugo mjesto pripalo je Marku Ristiću iz Novog Sada. Marko Ristić koji je prepoznat kao jedan od najboljih EX-YU rok fotografa, a ovog puta se oprobao i kao autor filma. Kao produkt višegodišnjeg iskustva u traženju kadrova, nastao je ovaj film kao precizno svjedočanstvo nastupa svih učesnika Lake festa. Radi se o zaista dobro urađenom filmu u tehničkom smislu, dok su i snimci sa festivala uhvaćeni na jedinstven način, pa se iz precizno odabranih kadrova da osjetiti da je u pitanju oko iskusnog fotografa.

Treće mjesto, je pripalo ML videos-u. Film koji tehnički zaostaje iza prva dva, ali je energija sa festivala lijepo prenešena i to je argument koji je bio ključan da osvoji treće mjesto. Cilj ovog konkursa jeste između ostalog i afirmacija mladih ljudi i ohrabrenje da se bave video produkcijom, a mi kao organizatori jednog festivala želimo da im to omogućimo i da im damo podsticaj da nastave da rade i stvaraju.

Pobjedničkom timu pripala je nagrada od 800 eura, dok su drugo i treće mjesto dobili novčani iznos od 500 i 300 eura. Nagradni fond je obezbijeđen uz podršku Minisitarstva kulture Crne Gore. Organizatori su ponosni i na aftermovie LAKE FEST 2018 koji je nastao u produkciji Pivare Trebjesa i Ekološkog pokreta Ozon, koji je bio van konkurencije. Taj video pratio je tradicionalnu akciju „Rock and Recycle“ i „ Eco check point“ koja se organizuju u okviru festivala. Takođe video prati i proces stvaranja skulpture u obliku pastrmke koja je napravljena od 30.000 plastičnih čaša, koje su prikupljene tokom festivala.

Ono što iz Lake festa naglašavaju je i činjenica da je u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) izmontiran i The best film sa kadrovima iz prethodnih godina. ReLOaD finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Projekat „Iz različitog ugla” godinama pokazuje sve bolje rezultate. Broj učesnika je svake godine sve veći, a samim tim se podiže i nivo kvaliteta. Sem što filmovi predstavljaju promociju festivala, veoma bitan segment je promocija Krupačkog jezera i grada Nikšića kao turističke destinacije” kažu organizatori.

Van konurencije LAKE FEST 2018 Rock & Recycle koji će biti uskoro dostupan.

Foto: Marko Ristić